Vágólapra másolva!
Botrányos szabotázshálózatról mesélt a román Onlinesportnak Sorin Cartu, a Steaua Bucuresti korábbi edzője. A márciustól májusig a fővárosi együttesnél dolgozó szakember szerint az orvosi stáb és a játékosok közösen akkor buktatnak edzőt, amikor csak akarnak.

Sorin Cartu, a Steaua egykori edzője jól működő szabotázshálózat működik a bukaresti labdarúgócsapatnál, amelynek célja rendszerint az edzők megbuktatása. A trükk egyszerű és feltűnésmentes: az alapemberek sérültet jelentenek, ezt a cinkos orvos is megerősíti, az edző így nem tudja a legerősebb csapatot pályára küldeni. A csalódást okozó eredményekért pedig mindig az edző a hibás, akit így lehet is meneszteni.

Az Új Magyar Szó összeállításából kiderült, Cartu neveket is mondott, elcsodálkozván Marius Bilasco és Romeo Surdu villámgyors felépülésén.

"Amikor én voltam az edző, az orvos azt mondta, Bilasco nem tud játszani, műteni kell. Most azt látom, nemcsak barátságos találkozón lépett pályára, de elutazott Kínába is. Surdu esete is furcsa, azt mondta, nyárig biztosan nem léphet pályára, akkor pedig operáció vár rá. Persze, hogy neki sincs kutya baja se" - nyilatkozta Cartu.

A volt Steaua-tréner állítja, mindkét játékos esetében Radu Paligora csapatorvos mondott szakvéleményt, ami azonban nem azt jelenti, hogy kizárólag ő a hibás.

Az Onlinesport szerint a háttérben Mihai Stoica menedzser állhat, aki miután megtudta, hogy Cartu lesz az edző, távozással fenyegetőzött, végül maradt, és máshogy állt bosszút.