Vágólapra másolva!
Kevés futballista mondhatja el magáról, hogy előbb nyert világbajnoki címet, mint U21-es Európa-bajnokságot. A Valencia támadója, Juan Mata viszont éppen ezzel büszkélkedhet: tavaly tagja volt a Dél-Afrikában aranyérmet nyert spanyol csapatnak, idén pedig a korosztályos kontinensviadalon is első lett.  A balszélsőként, karmesterként és csatárként is bevethető valenciai az előző szezonban David Villa és David Silva eladása után vezéregyéniséggé lépett elő klubjában, nem csoda, hogy több angol sztárcsapat is bejelentkezett érte.

Elsősorban a Liverpool szeretné megszerezni, és a hírek szerint Mata szívesen folytatná pályafutását a klubnál, amelynek azonban komoly vetélytársai akadtak. A Manchester Cityvel pénzügyi szempontból a liverpooliak aligha tudnak versenyezni, de állítólag az Arsenal sem tett le a megszerzéséről.

Más kérdés, hogy a Valencia egyelőre nem szeretné elengedni legjobb játékosát. Mata az év elején hosszabbította meg szerződését, amelyben spanyol források szerint 25 millió eurós kivásárlási záradék szerepel. Ez az összeg nem olyan nagy, hogy akadályt jelentsen, ezzel együtt a Valencia elnöke, Manuel Llorente szerint Mata nem eladó.

"Senkivel sem tárgyaltunk róla, minden ezzel kapcsolatos hír csak találgatás" - jelentette ki a Superdeporte című újságnak a klubvezető.

További átigazolási hírek

A Stoke City ingyen megszerezte a Tottenham Hotspur sokat sérült középhátvédjét, Jonathan Woodgate-et. A Wolverhampton Wanderers megegyezett a Birmingham Cityvel Roger Johnson vételáráról, ami hétmillió font lesz. A Napoli 17,7 millió euróért megszerezte az Udinese svájci középpályását, Gökhan Inlert. A Málaga leigazolta a Valencia fiatal középpályását, Iscót.

www.global-soccer.eu