Vágólapra másolva!
Márciusban egyszer már megesett az a szégyen Ricardo La Volpe szövetségi kapitánnyal, hogy tanítványai, a Costa Rica-i válogatott tagjai Lionel Messit üldözték autogramkérés miatt. A szakember ezúttal megtiltotta játékosainak mindezt. A két csapat magyar idő szerint kedd hajnalban ismét összecsap egymással, a tét a negyeddöntőbe jutás lesz a dél-amerikai kontinensviadalon, a Copa Américán.

Ricardo La Volpe, a Costa Rica-i labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya megtiltotta játékosainak, hogy autogramot kérjenek az argentin sztároktól a jelenleg is zajló Copa Américán.

"Mondtam nekik, hogy felejtsék ezt el, reménykedjünk abban, hogy majd a mérkőzés után lesz mezcsere" - nyilatkozta az argentin születésű szakember. "Persze, értem én, ezek a srácok nagyon szeretnének olyan játékossá válni, mint Messi" - tette hozzá.

Félelme nem alaptalan, hiszen márciusban a felek már összecsaptak Costa Ricában, az ottani új nemzeti stadion avatóján, akkor a hazai játékosok a mérkőzés előtt Lionel Messit üldözték, hogy sorban állva megszerezzék aláírását.

A várható kezdőcsapatok:
Argentína: Sergio Romero - Pablo Zabaleta, Nicolas Burdisso, Gabriel Milito, Javier Zanetti - Fernando Gago, Javier Mascherano - Angel Di Maria, Lionel Messi, Gonzalo Higuain - Sergio Agüero
Costa Rica: Leonel Moreira - Johnny Acosta, José Salvatierra, Francisco Calvo - Oscar Duarte, Pedro Leal, Heiner Mora - José Miguel Cubero, Diego Madrigal - Josué Martínez, Joel Campbell

A mérkőzést a Córdoba City-i Kempes-stadionban magyar idő szerint hajnalban, 2.45-kor rendezik.


Az A csoport állása:
1. (és már negyeddöntős) Kolumbia 7 pont/3 mérkőzés
2. Costa Rica 3/2
3. Argentína 2/2
4. Bolívia 1/3