Vágólapra másolva!
A svájci Massimo Busaccát nevezték ki a játékvezetői részleg vezetőjévé a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA). A szervezet elnöke, Jospeh Blatter közleményében úgy fogalmazott a szakemberről, hogy "tapasztalatai különösen hasznosak lesznek céljaink megvalósításában".

Busacca tagja a FIFA azon bizottságának, amelynek feladata, hogy a 2014-es brazíliai világbajnokságig a játék fejlesztésén munkálkodjon, és elérje, hogy a tornán már csak profi, főállásban bíráskodó sípmesterek működjenek közre.

A 42 éves Busacca több mint húsz évig vezetett mérkőzéseket Európa- és világszerte, vb-ken, Eb-ken és a Bajnokok Ligájában működött közre.

"Bírói pályafutásom hosszú évei alatt sokat tanultam, és a tudásomat most szeretném megosztani a kollégáimmal" - fogalmazott a játékvezető, a 2009-es BL-döntő vezetőbírója, akit annak ellenére a világ legjobbjának választottak két éve, hogy egy svájci kupameccsen ízléstelen gesztust tett a közönség felé, nevezetesen a középső ujját mutatta a Young Boys szurkolóinak.