Vágólapra másolva!
Thomas Flögel, a Paks elleni Európa Liga-selejtezőre készülő Hearts korábbi játékosa szerint egyszerűen nem elég jó a magyar bajnokság. A Herald Scotland nevű portál összeállítása a 2004-es Hearts-Ferencváros meccs utáni incidensről sem feledkezett meg, mikor a hazaiak edzője lábon rúgta a Fradit irányító László Csabát.

Bár nem veszik félvállról a Paksot a Heartsnál - Jim Jefferies edző kétszer is személyesen nézte meg a magyar csapatot -, a Herald Scotland nevű újság összességében úgy ítéli meg, nincs mitől tartania az edinburghieknek.

"A Heartsnál jó arányban vannak fiatal és tapasztalt játékosok, úgy érzem, a magyar csapat ellen nagyon jók az esélyei. A magyar bajnokság egészen egyszerűen nem elég jó. Nem tudom, mennyire éles ott a verseny" - nyilatkozta a lapnak Thomas Flögel.

Az 1997-től 2002-ig a Heartsban futballozó osztrák középpályás hozzátette: "Általában a magyar játékosok Ausztriába igazolnak, de nem biztos, hogy jön még ide egy is. Nem hiszem, hogy a Paks elég jó a Hearts legyőzéséhez."

Ezzel együtt az újság kiemeli, hogy a Paks az előző selejtezőkörben kiejtette a norvég Tromsőt, és már féltucat tétmeccsen túl van a szezonban. A skótoknál még csak egy forduló ment le a bajnokságból, a Hearts a Rangers otthonában játszott 1-1-et, előtte csak felkészülési meccseket játszott az új idényben.

Mikor lábon rúgták László Csabát

A Herald Scotland felidézi a 2004 decemberi Hearts-Ferencváros UEFA-kupa-meccset, melyen a magyar csapat Skóciában nyert 1-0-ra. Az akkori Hearts-edző, John Robertson annyira ideges volt a vereség után, hogy megrúgta magyar kollégáját, László Csabát.

"Azt mondta rám, őrült vagyok" - idézi a lap a magyar edzőt, aki később maga is a Hearts kispadján kötött ki. "Azt feleltem, szerintem ő az őrült, és meg kellene tanítania a játékosait a fair focira. Erre lábon rúgott, ami nem túl kedves gesztus."