Vágólapra másolva!
Gólképtelenek maradtak a B csoport csapatai a Copa América első fordulójában, a Brazília-Venezuela meccs után a Paraguay-Ecuador találkozó is 0-0-val zárult.

B csoport, 1. forduló:
Paraguay - Ecuador 0-0
v: Pezzotta
Paraguay: Villar - Verón, Torres, Piris, Da Silva - Ortigoza, Riveros, Barreto (Vera, 37.), Estigarribia - Santa Cruz (Zeballos, 83.), Barrios (Váldez, 73.).
Ecuador: Elizaga - Yano, Ayovi, Erazo, Araujo - Méndez (Quiroz, 81.), Castillo, Noboa, Valencia - Caicedo, Benítez.

A B csoport második meccsén Paraguay kezdett veszélyesebben, Santa Cruz nagy szóló után elsőrangúan készítette le a labdát Barretónak, akinek léc alá tartó lövését Elizaga tolta fölé. Santa Cruz pár perccel később már nem bízta másra a támadás befejezését, ballal elvállalta 22 méterről, de a kapus fogta a fejmagasságban érkező labdát.

A első félidő legnagyobb paraguayi helyzete Ortigoza előtt adódott, aki egy kavarodás után közelről célozta meg a bal alsót, de az ecuadori kapus erre is leért. A másik oldalon Cristian Benítez egy kötényt kiosztva már csak Villar kapussal állt szemben, de lövés helyett még el akarta húzni a labdát, amibe a kapus lábbal bele tudott érni, így meghiúsult az óriási ziccer.

Az első félidőt Castillo kaput épphogy elkerülő lövése zárta, a másodikban viszont jóval kevesebb volt az esemény, egyedül Santa Cruz fejese kecsegtetett góllal, de Elizaga ezt is védte, így maradt a 0-0, ugyanúgy, mint a brazilok meccsén.