Vágólapra másolva!
Amikor a PSG májusban katari befektetők kezébe került, akkor sejteni lehetett, hogy a párizsi egyesület a nyáron komoly összeget fog erősítésre költeni. A PSG azonban egy sokáig csak Kevin Gameiro játékjogát vette meg, igaz, a szakmai stáb alaposan megerősödött a brazil Leonardóval. A napokban aztán alaposan belehúzott a klub, hiszen hétfőn három új játékos megvételét is bejelentették - értük összesen 21,5 millió eurót fizettek.

A legdrágább a Saint-Étienne középpályása, Blaise Matuidi volt, akiért tízmillió eurót kellett átutalni. Az angolai származású, ám háromszoros francia válogatottnak a nyáron visszavonult Claude Makelelét kellene pótolnia, míg a PSG-től távozó Ludovic Giuly helyére az AS Roma francia szélsőjét, Jérémy Ménezt vették meg, nyolcmillió euróért. A harmadik szerzemény a Valenciennes szerb védője, Milan Bisevac, aki csak 3,5 millió euróba került.

Ménezt és Matuidit már hivatalosan is bemutatták a Parc des Princes-ben. Mind a ketten három évre írta alá, és kijelentették: az a céljuk, hogy a Bajnokok Ligájába vezessék a csapatot. A PSG az előző idényben negyedik lett a Ligue 1-ben, így csak az Európa Ligára kvalifikálta magát.

További átigazolási hírek

A Wigan Athletic elfogadta az Aston Villa ajánlatát a francia szélsőért, Charles N'Zogbiáért. A Fulham leigazolta a Palermo svájci utánpótlás-válogatott középpályását, Pajtim Kasamit. A Catania csatárát, Maxi Lópezt a Fiorentina és az Udinese is szeretné megszerezni. A Real Madrid argentin középpályása, Fernando Gago hazatérhet a Boca Juniorshoz.

www.global-soccer.eu