Vágólapra másolva!
A Manchester United, a Manchester City és a Real Madrid után a Juventus is elutazott észak-amerikai túrájára. A torinóiak 27 fős kerettel ültek repülőre, de nem tartott a csapattal Felipe Melo és Amauri sem, akiktől a klub a jelek szerint meg akar válni. Az Egyesült Államokban utazó keret azonban még mindig nem végleges, mert a hírek szerint a Juve még egy balszélsőt szeretne igazolni.

Sokáig úgy tűnt, hogy erre a posztra az Olympique Lyon brazil játékosa, Michel Bastos érkezhet, akinek megszerzéséről közel egy éve cikkeznek az olasz újságok. A La Gazzetta dello Sport még a múlt héten is azt írta, hogy a Juventus sportigazgatója, Giuseppe Marotta órákon keresztült tárgyalt Bastos menedzserével - eredménytelenül. Ráadásul a csapat új szakvezetője, Antonio Conte annyira nem ragaszkodik a brazilhoz, akit még az előző szakmai stáb nézett ki.

Éppen ezért olasz lapértesülések szerint a torinóiak figyelme inkább a Sevilla argentin játékosa, Diego Perotti felé fordult. A 22 éves játékos szerződése 2015-ig érvényes, vagyis a megszerzése aligha lesz egyszerű, ugyanakkor az mindenképpen mellette szól, hogy Michel Bastosszal ellentétben olasz útlevéllel is rendelkezik, vagyis nem számítana EU-n kívülinek.

További átigazolási hírek

A Fiorentina perui balszélsőjét, Juan Manuel Vargast az Aston Villa szemelte ki. A Real Madrid argentin középhátvédje, Ezequiel Garay a Benficába szerződött. Az Arsenal közel áll ahhoz, hogy megszerezze a 19 éves, Costa Rica-i válogatott támadót, a Copa Américán is szerepelt Joel Campbellt.

www.global-soccer.eu