Vágólapra másolva!
A mostani idényben trófea nélkül maradt Internazionale közel áll a Vélez Sarsfield támadó középpályása, Ricardo Álvarez megszerzéséhez. Kínában átigazolási rekordot döntöttek.

Az olasz klubok erősítései terveit kissé megnehezíti az a tavaly bevezetett szabály, hogy egy évben csak egyetlen EU-n kívüli labdarúgót igazolhatnak külföldről. Éppen ezért alaposan meg kell fontolniuk, ha Dél-Amerikából akarnak szerződtetni valakit, és nem kis előnyt élvez, ha a játékosnak van európai útlevele is.

A friss argentin bajnokcsapat, a Vélez Sarsfield támadó középpályása, Ricardo Álvarez viszont rendelkezik olasz útlevéllel is, ennek megfelelően már januárban kapcsolatba hozták az AS Romával. A fővárosiak végül nem igazolták le, sokáig úgy tűnt, hogy Álvarez az Arsenalban köthet ki. Egyelőre azonban a londoniak sem vették meg, a legújabb hírek szerint pedig a Serie A-ban folytathatja pályafutását, mégpedig az Internazionaléban.

A Corriere dello Sport úgy tudja, hogy a milánóiak képviselői a napokban találkoztak Álvarez menedzserével, és remek ajánlatot tettek a számára. A középpályás állítólag évi 1,2 millió eurót kereshet majd, de a Vélez sem jár rosszul, hiszen 12 millió eurót kasszírozhat.

További átigazolási hírek

A kínai Guangzhou Evergrande tízmillió dollárért leigazolta a brazil Fluminense argentin középpályását, Dario Concát - az összeg új átigazolási rekordot jelent Kínában.

A Hamburg érdeklődik az AS Roma csatára, Stefano Okaka Chuka iránt, aki tavasszal kölcsönben a Bariban szerepelt.

Angol lapértesülések szerint az Arsenal az Olympique Marseille középpályását, Mathieu Valbuenát nézte ki Samir Nasri pótlására.

www.globalsoccer.eu