Vágólapra másolva!
Két hete menesztette a Macedón Labdarúgó Szövetség Mirsad Jonuz kapitányt, az utódjaként kiszemelt szakemberek közül a német Klaus Augenthaler lehet a befutó, írja a MINA hírügynökség.

A macedón MINA hírügynökség szerint a német Klaus Augenthaler lehet a helyi labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A szövetség két hete menesztette Mirsad Jonuzt, és első körben két hazai szakembert keresett meg.

Gjoko Hadzievski azonban egy szaúdi klubnál vállalt munkát, míg Gjore Jovanovski úgy nyilatkozott, inkább nem edzené az általa primadonnáknak titulált labdarúgókat.

Utódként olyan külföldi szakemberek neve merült még fel, mint a bolgár Plamen Markov, a francia Alen Giresse vagy a horvát Miroslav Blazevic, de a MINA hírügynökség és a Dnevnik információja szerint Klaus Augenthaler lesz a végső megoldás.

A játékosként világbajnoki aranyat szerző német tréner korábban a Grazer AK (1997-2000), a Nürnberg (2000-2003), a Leverkusen (2003-2005) és a Wolfsburg (2005-2007) szakvezetőjeként dolgozott, tavaly az Unterhaching csapatát irányította.