Vágólapra másolva!
A Pápa egygólos győzelmet aratott az Újpest vendégeként a labdarúgó NB I első fordulójának a szombat esti mérkőzésén. A vendégek akkor szerezték a győztes gólt, amikor a - sporthuliganizmusról szóló törvény szigorítása miatt tiltakozó - fővárosi drukkerek már nem voltak a lelátón.

NB I, első forduló:
Újpest FC - Lombard Pápa Termál FC 0-1 (0-0)
Szusza Ferenc-stadion, 3100 néző
v.: Oláh
Újpest: Balajcza - Szokol, Dvorschák, Takács, Pollák - Egerszegi, Balogh (Böőr, 57.), Markovic (Rajczi, 70.), Simon (Magos, 57.) - Kabát, Lázár
Pápa: Szűcs - Nagy, Dlusztus, Totadze, Présinger - Farkas, Maric (Germán, 92.), Ganugrava, Quintero (Zulevs, 75.) - Lovrencsics (Varga, 81.), Ferenczi
gól: Maric (80.)
sárga lap: Présinger (7.), Farkas (67.), Totadze (88.), Varga (93.)

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, a hazaiak és a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, a szünetig azonban egyik csapatnak sem sikerült gólt szereznie.

A második játékrész 60. percében az újpesti szervezett szurkolói csoportok - az előzetesen bejelentettnek megfelelően - kivonultak a stadionból, így tiltakozva az Országgyűlés által hétfőn elfogadott, sporthuliganizmussal kapcsolatos törvényszigorítás ellen.

A pályán egészen a 80. percig valamelyest fölényben játszott az Újpest, Szűcsnek legalábbis két nagy védést kellett bemutatnia, az utolsó tíz perc kezdetekor azonban váratlanul megszerezte a vezetést a Pápa, és előnyét tartotta is a lefújásig, így elvitte a három pontot a fővárosból.