Vágólapra másolva!
Továbbra is szenvednek az esélyesek a Copa Américán, a gyengébbnek tartott labdarúgó-válogatottak viszont remekül szerepelnek, így álomcsapatunkban akad perui, kolumbiai, chilei és venezuelai is az év ezen szakaszában megszokott skandinávok mellett. Az Európa Liga korai szakaszából pedig a kazah klubok két játékossal is képviseltetik magukat.

Kapus:

Sergio Romero (Argentína): valószínűleg kevesen gondolták, hogy az Argentína-Kolumbia csoportmérkőzés legjobbja a hazaiak kapusa lesz, azonban a házigazdák elsősorban Romerónak köszönhették, hogy nem szenvedtek vereséget, hiszen több bravúros védést is bemutatott.

Hátvédek:

Darijo Srna (horvát, Sahtar Doneck): az őszi-tavaszi rendszerű európai bajnokságok közül az ukrán volt a legfrissebb, hiszen a hét végén itt már sor került az első fordulóra. A Szuperkupát a Dinamo Kijev ellen elveszítő Sahtar a nyitányon 4-0-ra verte az Obolont, és Srna mind a két összecsapáson gólpasszt adott.

Mamoutou Coulibaly (mali, Irtisz Pavlodar): a francia élvonalat is megjárt középhátvéd tavaly novemberben igazolt Kazahsztánba, ahol a jelek szerint megtalálta számítását. A múlt héten az Európa Ligában nagyon fontos gólt ért el a lengyel Jagiellonia Bialystok ellen, a kazahok ki is verték nevesebb ellenfelüket.

Jim Larsen (dán, Rosenborg): a trondheimi együttes most csak a középmezőnyben áll a norvég bajnokságban, de a hét végén a Strömsgodset ellen aratott győzelemmel feljött a hatodik helyre. A meccsen a csapat dán középhátvédje, Larsen is eredményes volt, a szezon során immár második alkalommal.

Pablo Armero (Kolumbia): Argentína ellen a kolumbiai hátvédek szinte hibátlan teljesítményt nyújtottak, pedig klasszis játékosok voltak az ellenfeleik, és a bal oldalon Armerónak még arra is volt energiája, hogy rendszeresen felfusson, egy ilyen alkalommal csak centiken múlott, hogy nem szerezte meg a győztes találatot. Bolívia ellen egy tizenegyest is kiharcolt.

Középpályások:

Arturo Vidal (Chile): a Copa Américán eddig a chilei válogatott nyújtja a legmeggyőzőbb teljesítményt, Mexikó 2-1-es legyőzését követően Uruguay ellen 1-1-es döntetlent ért el a csapat. A középpályán Vidal mindkét meccsen hatalmas mezőnymunkát végzett, a mexikóiak ellen pedig szépségdíjas gólt fejelt.

Ulan Koniszbajev (kazah, Sahtar Karagandi): a kazah klubfutball erejét mutatja, hogy a Sahtar az Európa Liga selejtezőjében búcsúztatta az esélyesebbnek tartott szlovén Kopert. A visszavágó hőse Koniszbajev volt, aki csapata mindkét gólját szerezte, a továbbjutást érő találat hat perccel a lefújás előtt született.

Dalibor Radujko (szlovén, Olimpija Ljubljana): a szlovéneknek azért örömre is volt okuk, hiszen a ljubljanaiak kiverték a bosnyák Siroki Brijeget. Az első találkozó gól nélküli döntetlenje után a visszavágón az Olimpija 18 perc alatt kétgólos előnyt szerzett - és mindkét találatit a védekező középpályás Radujko érte el.

César Eduardo González (Venezuela): a Brazília elleni döntetlent követően a venezuelai válogatott megmutatta, hogy a támadójátéka sem rossz, és az Ecuador elleni 1-0-s győzelemmel közel került a továbbjutáshoz. A három pontot érő találatot a balszélső González ért el.

Csatárok:

Stefan Selakovic (svéd, IFK Göteborg): a göteborgi csapat idei gyengélkedéséhez jelentősen hozzájárult, hogy első számú támadója a hét végéig egyetlen gólt sem szerzett. A 34 éves Selakovic, aki a csapatkapitányi posztot is betölti, most viszont végre elkapta a fonalat, és a Syrianska ellen mesterhármast ért el.

José Paolo Guerrero (Peru): kevéssel a Copa előtt a peruiak két legveszélyesebb támadója, Jefferson Farfán és Claudio Pizarro is megsérült, de Guerrerónak köszönhetően egyelőre nem hiányoznak a csapatból. A Hamburgban légióskodó csatár ugyanis Uruguay és Mexikó ellen is betalált, és két gólja négy pontot ért az együttesnek.

www.global-soccer.eu