Vágólapra másolva!
A Copa América továbbra sem kápráztatja el a drukkereket, így a dél-amerikai tornáról csak két játékos került be a heti világválogatottba, amelyben főleg a nemzetközi kupák selejtezőiben bizonyító játékosok dominálnak, ketten pedig a máris elrajtolt Bundesliga 2-t képviselik.

Kapus
Fernando Muslera (Uruguay): A házigazda argentin válogatott nem remekelt ugyan az Uruguay elleni negyeddöntőn a Copa Américán, de a helyzetek alapján így is nyerhetett volna, ha a vendégek kapujában Muslera nem véd bravúrosan. A koronát a büntetőpárbajban tette fel a teljesítményre, amikor megfogta Carlos Tévez lövését.

Hátvédek
Mats Solheim (norvég, Sogndal): Igazi kiesés elleni rangadót játszottak a norvég bajnokságban, és a sereghajtó Sogndal életben tartotta bennmaradási reményeit a Sarpsborg legyőzésével. A meccs egyetlen találatát a jobbhátvéd Solheim érte el, akinek ez már a harmadik gólja volt az idén.

Nikola Vasziljevic (bosnyák, Sahtar Karaghandi): A kazah együttesek továbbra sem szerepelnek rosszul az európai kupákban, a Sahtar például az ír St. Patrick's Athleticet győzte le az Európa Ligában. A kazahok mindkét találatát a bosnyák középhátvéd, Vasziljevic érte el.

Arghus (brazil, Maribor): A szlovén bajnokcsapat a BL selejtezőjében 2-1-re nyert a luxemburgi Dudelange ellen, és az első gólt a nyáron igazolt középhátvéd, Arghus szerezte, aki aztán a hétvégi, Nova Gorica elleni bajnokin is kiválóan futballozott.

Fabian Müller (német, Erzgebirge Aue): A német másodosztály első fordulójában az aueiek győzelemmel kezdtek az Aachen ellen, köszönhetően balhátvédjüknek. Müller a második félidőben bátran tört előre, és jobbal is elvállalta a lövést - gólja három pontot ért csapatának.

Középpályások
Gonzalo García (spanyol, AEK Larnaca): Az uruguayi születésű, de egykoron a spanyol korosztályos válogatottban szerepelt karmester a nyáron szerződött Ciprusra, és bemutatkozása jobban nem is sikerülhetett volna, hiszen első meccsén mesterhármast rúgott az AEK Larnaca színeiben a máltai Floriana ellen.

Fabian Boll (német, St. Pauli): Az élvonalból az idén kiesett hamburgi együttes a Bundesliga 2 első fordulójában hazai pályán legyőzte az Ingolstadtodt, ami elsősorban a védekező középpályás Bollnak köszönhető. A rutinos focista a második félidőben előbb egy szabadrúgást tekert a hálóba, majd egy kipattanót bombázott a léc alá.

Casemiro (brazil, Sao Paulo): A mindössze 19 éves középpályás iránt a Milan, az AS Roma és az Internazionale is érdeklődik, és ha az olasz klubok megfigyelői a hétvégén is megnézték, akkor elégedettek lehettek vele, hiszen az Internacional elleni bajnokin remekelt, és gólt is szerzett.

Juan Manuel Vargas (Peru): A meglepetések Copa Américáján a perui válogatott váratlanul jól szerepel, hiszen a csapatot kevesen várták a legjobb négy közé. A Kolumbia elleni negyeddöntőn a balszélső Vargas igazi vezéregyéniségnek bizonyult, ráadásul bombagólt szerzett.

Csatárok
Alan (brazil, Red Bull Salzburg): Ausztriában a hétvégén elrajtolt a bajnokság, és a salzburgiak rögtön rangadót nyertek. Az Austria Wien 2-0-s legyőzéséhez Alan góllal járult hozzá, sőt a támadó a hét közben az Európa Ligában mesterhármast szerzett a lett Metalurgs Liepaja ellen.

Wiyam Amashe (izraeli, Maccabi Haifa): A Golán-fennsíkon született csatár nem rendelkezik hivatalos izraeli útlevéllel, de speciális engedéllyel játszott a korosztályos válogatottban - és ha így folytatja, hamarosan a felnőttekhez is meghívják. A BL selejtezőjében ugyanis mesterhármast vágott a Boracs Banja Luka ellen.

www.global-soccer.eu