Vágólapra másolva!
A Flamengo vezetősége megunta Ronaldinho állandó éjszakázását, és egy olyan telefonvonalat létesített, amelyen a szurkolók jelenthetik, ha bulizáson kapják az aranylabdás klasszist.

Ronaldinho bulifüggőséget már Európában sem tolerálták, és hazajában is csak ideig-óráig tűrték, hogy pihenés helyett gyakran az éjszakázást választja. Pedig a brazíliai újrakezdés jól indult, hiszen a Flamengo éppen a Milantól hazaszerződő sztár góljával nyerte meg Rio de Janeiro állam tavaszi bajnokságát.

A szurkolók akkor imádták Ronaldinhót, de azóta többször is kifütyülték, és ennek nem csak az az oka, hogy kevésszer nyújtott emlékezeteset a pályán, hanem az is, hogy sorra jelentek meg a hírek az éjszakázásokról. Legutóbb amiatt került a kritikák össztűzébe, mert hajnali ötkor fotózták le egy szórakozóhelyen, a Botafogo elleni, elvesztett meccs után pedig a tengerparton focizgatott, ami szintén kiverte a biztosítékot, mind a szurkolóknál, mind a vezetőségnél.

Így született meg a telefonvonal ötlete, amelynek az a lényege, hogy aki bulizáson kapja Ronaldinhót, az egyből jelentheti. Az ötletgazda Jose Carlos Peruano azt mondta, a hét közepén egyik este több mint ezren hívták a számot, amely egészen addig megmarad, míg Ronaldinho teljesítménye nem javul fel. Hogy ezért volt-e, vagy más miatt, nem tudni, de Ronaldinho az Atlético MG ellen bombagóllal egyenlített 0-1-es állásnál, csapata pedig lendületbe jött, és végül 4-1-re nyert.

Két buli között ilyenekre is futja az erejéből: