Vágólapra másolva!
Furulyás János, a Fradi korábbi elnöke a Bors nevű bulvárlapnak kijelentette: fogalma sincs, mit írt alá abban a 2005 végi szerződésben, mely miatt nem kerül képernyőre a csapat csütörtök esti Európa Liga-selejtezős mérkőzése.

Sem a televízió, sem a rádió nem közvetíti élőben a Ferencváros Ulisses elleni Európa Liga-selejtezőjét. Az egyesület elnöke, Kubatov Gábor szerint azért, mert 2005 decemberében elődje, Furulyás János ötvenezer euróért odaadta a közvetítési jogokat egy cégnek.

Kubatov kijelentette: feljelenti Furulyást, mivel jelentős kárt okozott a Fradinak. Az exelnök a Borsnak nyilatkozva személyeskedésnek nevezte Kubatov kijelentését: "Ne személyeskedjünk, ha valaki kötött valamilyen szerződést, az a Ferencváros volt, és nem én. A hivatalos papírok tartalmáért a klub akkori marketingeseit, jogászait terheli a felelősség, nekem csak aláírási jogom volt. Egyébként is, sok év telt már el azóta, fogalmam sincs, mi áll pontosan az említett szerződésben."

A lap állítja: a Kentaro nevű céget a Fradihoz közvetítő Pellady Péter szerint egyértelmű a jogi helyzet, a svájci cégtől a jogokat felvásárló Prago Sportnak élő szerződése van a közvetítésekre.

"Az FTC tanácsadói nem biztos, hogy pontosan ismerik a nemzetközi jogot, ezért kissé félrevezethették a klub elöljáróit, akik későn kapcsoltak, így nem lesz ma közvetítés" - mondta a Borsnak a szakember arra utalva, hogy két nappal az FTC-Ulisses találkozó előtt derült ki, hogy egyik tévé sem közvetíti a meccset.