Vágólapra másolva!
Egervári Sándor várhatóan Szabics Imrével oldja meg a magyar fociválogatott Szalai Ádám, Priskin Tamás és Rudolf Gergely sérülése miatti csatárgondjait a júniusi meccseken. A szövetségi kapitány szerdán élőben nézte meg a Sturm Graz csatárát, és ez alapján az osztrák éllovas meghatározó játékosának nevezte.

Szabics: Nem állt ki mellettem a válogatott, pedig megérdemeltem volna

Az MLSZ honlapján vezetett blogjában a szakember arról számolt be, hogy segítőivel szerdán este megtekintette az 1-1-re végződött Sturm Graz-Austria Wien rangadót, amelyen Szabics végig játszott a hazaiaknál.

"Örömmel láttam viszont, hogy Szabics Imre meghatározó futballistája a Sturm Graznak, jól futballozott az élvezetes és színvonalas rangadón, tehát jó vélemény alakult ki bennem róla" - árulta el Egervári.

A tréner arról is beszámolt, hogy Szabics teljesítményének most fokozott jelentősége van, mert Szalai Ádám után két másik alapembere is megsérült a csatársorból. "Priskin Tamás is harcképtelenné vált, biztosan nem számíthatok rá Luxemburg és San Marino ellen június elején."

"Sőt, egy harmadik támadó is könnyen kidőlhet a sorból, Rudolf Gergely a bokáját fájlalja, orvosi konzíliumra utazik haza, és azon dől el, hogy tagja lehet-e a két mérkőzésre készülő keretnek, és ha igen, mennyire lesz képes játszani."

A magyar válogatott június 3-án, pénteken Luxemburg otthonában játszik felkészülési meccset, majd június 7-én kedden San Marino ellen idegenben játssza következő Eb-selejtezőjét.