Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) meghívására vett részt a Bajnokok Ligája-döntő díjátadásán Orbán Viktor, közölte az [origo]-val Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. A meccs után Orbán az öltözőben gratulált a találkozón közreműködő magyar bíróknak.

Orbán Viktor a meccs előtt a Facebook-oldalán üdvözölte a hírt, hogy Kassai Viktor vezeti a rangosabbik európai kupasorozat döntőjét. "Mi is a pályán leszünk a BL-döntőn" - írta a miniszterelnök, aki a találkozó után ugyanitt gratulált a magyar játékvezetői csapatnak, és a meccs után a bírói öltözőben készült közös fotóval illusztrálta a bejegyzést. Az [origo] megkeresésére Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő elmondta, hogy a kormányfőnek Michel Platini, az UEFA elnöke küldte a meghívót a Wembley-stadionba.

Forrás: MTI/Miniszterelnökség

A mérkőzést a díszpáholyból megtekintő és a díjátadón a győztesekkel egyenként kezet fogó Orbán a The Budapest Report szerint a meccs után azt mondta, hogy a Manchester Unitedet még soha senki sem tudta úgy elverni, mint most a Barcelona.

Az újság azt is kiemeli, hogy a kormányfő a ceremóniánál a tévénézők százmilliói előtt gratulált a győzteseknek Michel Platini oldalán, ezzel a lehető legjobb reklámot kapta Európában politikusi törekvéseihez.