Vágólapra másolva!
José Mourinho egyelőre nem nyilatkozik a Barcelona-Real Madrid (1-1) BL-elődöntő visszavágójáról, Cristiano Ronaldo viszont átvette a portugál tréner szerepét, és kijelentette: le tudták volna győzni a Barcát, a játékvezető azonban megint nem engedte ezt. Az aranylabdás támadó szerint a madridiaik tudták, hogy úgysem nyerhetnek, mert a katalánokat kívülről segítik, ezért legközelebb nem is lesz érdemes kiállniuk a Barcelona ellen. Ronaldo nekiment Javier Mascheranónak, aki szerinte Barcelonában megtanult színészkedni.

"Ez a Mission Impossible 4 volt, már a Bernabeuban eldőlt minden" - nyilatkozta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Cristiano Ronaldo. A Real portugál aranylabdása szerint ugyanakkor a Barcelona nemcsak azért jutott tovább, mert klasszis csapat, úgy véli, a bírók ezúttal egy teljesen szabályos góltól fosztották meg a Realt, amikor Gonzalo Higuaín 0-0-nál a hálóba talált.

"Tudtuk, hogy ez vár ránk a Nou Campban, hozzászoktunk már ehhez, amikor a Barcelonával játszunk. Piqué meglökött, én ráestem Mascheranóra, nem tehettem róla" - emlékezett a meg nem adott gólt megelőző szituációra.

Higuaín meg nem adott gólja

"Tudtuk, hogy képesek vagyunk legyőzni a Barcát, de a játékvezető megint nem engedte ezt. A Barcelonát kívülről segítik, jobb lenne, ha jövőre előre odaadnák nekik a kupát" - idézte a Sky Sports internetes oldala Ronaldót, aki a klub honlapján folytatta az okfejtést. "Biztosak voltunk benne, ha vezetést szereznénk, valamit majd kitalálnak, és úgysem juthatunk tovább. Nem jó ez a futballnak, és ha nem változnak a dolgok talán jobb lesz, ha otthon maradunk, és hagyjuk a Barcelonát, játsszon csak magával" - jelentette ki a legértékesebb Real-játékos, majd kitért az egyik barcelonai focista viselkedésére is. "Amikor Mascherano a Liverpoolban játszott, teljesen más volt a játékstílusa, nem dobálta magát, de Barcelonában megtanult színészkedni" - jelentette ki.

Mascherano nagy gurulása


"Bármit is mondanak a Real játékosai, jobbak voltunk náluk, az első meccsen is és most is" - reagált Xavi, a Barcelona középpályása. "A továbbjutásunk mellett a másik hatalmas dolog, hogy Abidal visszatért, mindannyian nagyon örülünk neki, hogy legyőzte a tumort." A francia védő májáról március közepén távolítottak el egy daganatot.

Abidalt ünneplik

Tőle szokatlan módon José Mourinho még nem nyilatkozott a mérkőzésről. Az első találkozón kiállított Real-trénerről a másodedző, Aitor Karanka beszélt. "Mourinho nem ülhetett le a padra, de az öltözőbe sem jött be, csak a meccs után beszélt a játékosokkal. Feldühítette őt az, amit az elmúlt néhány meccsen látott, szerinte amikor 11 a 11 ellen játszottunk a Barcelonával, akkor jobbak voltunk náluk" - mondta Karanka.

Mourinhót és Ronaldót próbálták megállítani a riporterek a repülőtéren, de mindketten egyértelmű kézmozdulattal jelezték, hogy nem kívánnak nyilatkozni.


Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője már inkább a hétvégi bajnokira és a döntőre koncentrál. "Jobbak voltunk a Realnál, büszke vagyok a csapatomra, hogy a hosszú szezon végén is ilyen remekül tud játszani. Ami Higuaín meg nem adott gólját illeti, nem érdekel túlságosan, mindenkinek megvan a véleménye, ez így van rendjén. Most az a legfontosabb, hogy megfelelően regenerálódjanak a játékosok az Espanyol elleni városi rangadóra, hiszen közel kerülhetünk a bajnoki címhez, utána pedig a BL-döntő lesz a legfontosabb, ahol több mint valószínű, hogy a Manchester Uniteddel játszunk. Teljesen megváltozott az angol csapat az elmúlt egy-két évben, sokkal erősebb és egységesebb lett, nagyon nehéz dolgunk lesz ellenük, főleg, hogy Angliában lesz a döntő."

A Manchester United szerdán 20.45-kor fogadja a Schalkét az elődöntő visszavágóján, az első mérkőzésen az angolok 2-0-a nyertek Gelsenkirchenben.