Vágólapra másolva!
Az NB I-ben listavezető Videoton 2-1-re vezetett a Honvéd stadionjában, amikor a meccs első góljának a szerzője, Andre Alves egy helyzetet úgy puskázott el, hogy a brazil futballistákra jellemző, rabonának nevezett mozdulattal rúgta a labdát a kapura. A lövés nem jött be, a hazaiak egy percre rá kiegyenlítettek, így Mezey György csapata vasárnap még nem ünnepelhetett bajnoki címet. A vezetőedző szerint a játékos az edzőváltásról szóló pletykák miatt kialakult lazuló öltözői hangulat miatt engedte meg magának a mozdulatot, a brazil csatár viszont úgy véli, hogy csak így tudta ellőni a labdát, és egyébként sem rúghat minden meccsen két-három gólt.

"Két szép, gyors gólt rúgtunk, aztán két buta faultot elkövettünk, és két védhető szabadrúgásból a fegyelmezett, de nem túl nagy játékerőt képviselő ellenfél kiegyenlített" - értékelte a vasárnapi Honvéd-Videoton mérkőzést a vendégek vezetőedzője, Mezey György, akinek a csapata 2-0-s vezetésről veszített pontokat, és így még nem ünnepelhetett aranyérmet a Bozsik-stadionban.

"Összességében nem tudok sok jót mondani erről a meccsről, mert időhúzások, szimulálások és ideges hangulat jellemezték. Az utóbbi időben nem vagyok könnyű helyzetben, hiszen úgy kellene rendet tennem a lazuló öltözői hangulatban, hogy közben szinte naponta jelenik meg egy-egy újabb hír arról, ki veszi át a helyemet a kispadon" - folytatta a Videoton szakvezetője, majd hozzátette: már öt nevet hallott arról, hogy ki lehet az utódja, akik közül a leggyakrabban emlegetett Paulo Sousa csak az egyik.

"Körülbelül így néz ki egy csapat, amikor ilyen pletykahírek kerülnek szóba az öltözőben - amelyek közül nem biztos, hogy mind pletyka -, akkor engedi meg egy játékos magának azt, amit Alves megengedett annál a rúgásnál. Ez bosszantó" - méltatlankodott a szakember, aki Andre Alvesnek arra a mozdulatára célzott, amikor a góllövőlistát 24 találatával vezető brazil a rabonaként (az egyik lábával a másik mögül rúgta kapura a labdát) ismert mozdulattal próbálta bevenni a Honvéd kapuját.


Pedig Alves a trükk nélkül jobb eséllyel gólt szerezhetett volna, vagy a középen, üresen álló Nikolics Nemanját is kihagyhatatlan helyzetbe hozhatta volna. A hazaiak kapusát, Kemenes Szabolcsot is sokkolta a flegma próbálkozás, üvöltve vonta kérdőre Alvest, hogy miért próbálta megalázni, mire a brazil a szájára tette a mutatóujját, és csendre intette a Honvéd-játékost.

Alves: Csak így tudtam kapura rúgni a labdát

A mérkőzés után a Bozsik-stadionban szembesítettük Alvest Mezey György megjegyzésével: "Nem rúghatok minden meccsen két-három gólt. Nem éreztem úgy, hogy lazábbra vettem volna a figurát. Egyszerűen így adódott a helyzet, és csak így tudtam kapura rúgni a labdát" - nyilatkozta az [origo]-nak a brazil csatár.

Amikor a - három napra biztosan - elszalasztott bajnoki diadalról kérdeztük, azt válaszolta: "Két buta szabadrúgásból két gólt kaptunk, de így is csak előre szabad tekintenünk, és a következő meccsre kell koncentrálnunk. Ha nem a következő meccsen nyerjük meg a bajnokságot, akkor majd megnyerjük utána" - mondta a 27 éves játékos, majd hozzátette: nagyon jól érzi magát Székesfehérváron, és nem gondol arra, hogy mindenáron távoznia kellene. "Még egyéves szerződés köt a csapathoz, és majd a Videoton vezetése eldönti, hogy mi legyen. Azon fáradozom, hogy minél jobb eredményt érjen el a csapat."

Mezey György esetleges távozásáról semmit nem tud: "Nem is az én hatásköröm, hogy erről döntsek vagy bármit is mondjak. Egy biztos: én szeretek vele dolgozni."

Lázár: Nem vagyunk annyira letörve

A Videoton válogatott jobbhátvédje, Lázár Pál azt mondta: az egész csapat csalódott, mert a játékosok úgy érezték, hogy a kezükben van a mérkőzés. "A meccs előtt megbeszéltük, hogy a pontrúgásokra oda kell figyelnünk, és a kaputól 20-25 méterre nem szabad szabálytalankodnunk, ám sajnos mégis mindkét gólt szabadrúgásból kaptunk. Az egyik fault az enyém volt, ezen nincs mit szépíteni" - nyilatkozott az [origo]-nak.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
A csereként pályára lépő Lencse lesgólig jutott

Az ötszörös válogatott játékost még az sem vigasztalja, hogy a döntetlent követően előfordulhat, hogy hazai pályán ünnepelhetnek majd. "Minél hamarabb el akartuk dönteni a bajnoki címet, de nem vagyunk annyira letörve. Viszont tudjuk: szerdán már mindenképpen nyernünk kell."

Lázár azt mondta, semmit nem tud arról, hogy Mezey György távozik-e a nyáron vagy sem, abban viszont egyetértett Andre Alvessel, hogy ő is szeret a jelenlegi edzővel együtt dolgozni. "Hogy jó csapatot alkotunk, az szerintem látszik is, hiszen nyolc ponttal vezetjük a bajnokságot."

Supka szerint a Honvéd a második félidőben közel volt a győzelemhez

A bajnoki ünneplést elhalasztó Honvéd edzőjének, Supka Attilának nem esett jól, hogy a héten csak a Videotonnal volt tele a sajtó, ám úgy érzi, hogy csapata végül is előnyt tudott kovácsolni ebből: "A Honvédról a médiában csak úgy esett szó, mint egy akadály, amely esetleg elnapolhatja a Videoton bajnoki ünneplését. Ez végül is segített a csapatomnak, amely győzelemre játszott. A második félidőben akár elérhettük volna, hogy meglepetést okozzunk, közel voltunk ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. A Videoton bebizonyította, hogy nem véletlenül az ország egyik legjobb csapata, nehéz ellene játszani."

A második Paks előtt hét ponttal vezető Videoton szerdán a Kaposvárt fogadja, míg a nyolcadik helyezett Honvéd Győrben vendégszerepel majd. A magyar bajnokságból még három forduló van hátra.