Vágólapra másolva!
Menesztették Glen Hanlont, a vasárnap zárult világbajnokságon a hazai közönség előtt leszerepelt szlovák jégkorong-válogatott szövetségi kapitányát. Közben elkészült a jövő évi, Helsinkiben és Stockholmban rendezendő vb csoportbeosztása.

A szlovák hokiszövetség szerdai elnökségi ülésén 7-2 arányban szavaztak a kanadai szakvezető szerződésének felbontásáról. Az ötvennégy esztendős Hanlonnal tavaly márciusban kötöttek négyéves, a szocsi téli olimpia végéig szóló megállapodást. Ő volt az első külföldi kapitánya a szlovák válogatottnak. Utódját várhatóan júniusban nevezik ki.

A szlovák együttes nagy reményekkel várta az ország történetének első hoki-vb-jét, ám még a negyeddöntőbe sem jutott be, végül csak a tizedik helyen végzett.

Szerdán elkészült a 2012. május 4. és 20. között rendezendő finnországi és svédországi világbajnokság csoportbeosztása. A magyarok hosszabbításos legyőzésével feljutott olaszok a svéd fővárosban a friss vb-második hazaiakkal, a világranglista-vezető oroszokkal, a tavaly arany-, idén bronzérmes csehekkel, valamint a német, norvég, lett és dán együttessel találkoznak.

A másik nyolcasba kapott besorolást a címvédő finn, a kanadai, az amerikai, a svájci, a szlovák, a fehérorosz, a francia és a kazah gárda.

A két csoportból a legjobb négy jut a negyeddöntőbe, a két utolsó kiesik a magyar válogatottat is felvonultató divízió I A osztályába.

Az elődöntők és a helyosztókat Helsinkiben tartják. Ez az első eset, hogy két ország közösen rendezi a hokis csúcseseményt.