Vágólapra másolva!
Josep Guardiola feszült meccset vár a Barcelona-Real Madrid Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján, és nem ért egyet a madridiak vádjával, akik sportszerűtlennek tartják a katalán csapatot. A Real részéről José Mourinho helyett segítője, Aitor Karanka jelent meg a sajtótájékoztatón, aki szerint az UEFA nem mért egyenlő mércével, mert a madridiak panasza ellenére nem tiltott el játékosokat a Barcelonából.

Az elődöntő első felvonása után mindkét csapat az UEFA-hoz fordult, a Barcelona José Mourinho összeesküvés-elméletet felvázoló nyilatkozata, a Real Madrid a katalán játékosok sportszerűtlen viselkedése miatt tett panaszt az európai szövetségnél. Az UEFA egyik beadvánnyal sem foglalkozott, ennek ellenére az első meccs viharai a visszavágó előtt is előkerültek.

"Akármennyi panasszal élhetnek, a döntés úgyis az UEFA kezében van. Ők azt hangoztatják, hogy sportszerűtlenek voltunk, de szerintem ez éppen fordítva történt, nálunk már kisgyerekként megtanulják a játékosok a megfelelő viselkedést" - mondta Josep Guardiola, a Barca edzője a második felvonás előtti sajtótájékoztatón.

Az első meccsen kiállított Mourinho nem ment el a sajtótájékoztatóta, helyette segítője, Aitor Karanka reagált Guardiola szavaira. "A keddi meccset beárnyékolják az UEFA döntései, hiszen minket megbüntettek, miközben a Barcelona játékosai nem tisztelik a fair playt, és rasszista dolgokat mondanak az ellenfélnek, mégis pályára léphetnek."

Guardiola a visszavágóról azt mondta, feszült meccset vár, de nem tudja, mire számítson a Real Madridtól. "Nagyon remélem, hogy nem ismétlődnek meg azok a jelenetek, amelyeket az első meccsen láthattunk. Mindenre fel kell készülnünk, a Real játékosok bizonyára életük legnagyobb dobására készülnek, de nekünk már a döntő lebeg célként a szemünk előtt, és bízom benne, a közönség átsegít majd minket a nehéz pillanatokon" - nyilatkozta a legrangosabb európai kupát játékosként és edzőként is megnyerő Guardiola, aki szerint a korábban Barcelonában is dolgozó Mourinhónak tudnia kell, hogy a katalánok számára a három legfontosabb érték: győzni, harcolni, és elismerést kivívni az ellenfél tiszteletével.

Bár Mourinho nem ülhet le a kispadra az eltiltás miatt, Karanka szerint ez nem okoz majd gondot, hiszen a BL-ben korábban már az Auxerre ellen 4-0-ra megnyert meccsen is hasonló volt a helyzet. A korábbi Real-védő azt is kifejtette, bár sokan elkönyvelték védekező csapatnak a Realt, a visszavágón majd kiderül, igaz-e rájuk, de ehhez az kell, hogy 11 ember maradjon a pályán, utalva arra, hogy a két csapat legutóbbi három meccsén mindig kiállítottak valakit a Realból.