Vágólapra másolva!
A 3-1-es Barcelona-győzelemmel véget ért Bajnokok Ligája-döntő után Sir Alex Ferguson, a Manchester United skót vezetőedzője kénytelen volt elismerni, hogy nem tudták tartani Lionel Messit, míg a győztes csapat mestere, Josep Guardiola nem talált hibát katalán együttese játékában.

"Jobb játékra számítottam, de a nap végén be kellett látnunk, hogy egy jobb csapattól kaptunk ki" - szomorkodott a lefújás után Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője.

"A legjobb csapattól kaptunk ki, amellyel valaha is találkoztunk. Nem volt rossz évünk, hiszen kétszer is játszhattunk a Wembley-ben. Sajnáljuk, hogy a szezonzárás nem sikerült szépen, de nem szégyen kikapni ettől a Barcelonától. Messit egész mérkőzésen képtelenek voltunk megfogni, de ezt az összes csapat elmondhatná magáról. A következő idényben megpróbálunk tovább fejlődni."

Josep Guardiola, a BL-győztes Barcelona vezetőedzője elsősorban csapata küzdeni tudásával volt elégedett, ahogyan a játékosok túltették magukat a lélektanilag rossz pillanatban kapott Rooney-gólon.

"Rendkívül boldog vagyok. Sok munkánk van ebben a sikerben, mint ahogyan mindegyikben. Sokat készültünk erre az ütközetre, kiválóan játszottunk ma" - értékelte a meccset Guardiola. "A vezetésünk után a United gyorsan egyenlített, de a folytatásban sikerült irányítanunk a meccset, és magabiztos játékkal nyertünk."