Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Kilenc játékosát is pihentette a Schalke 04 elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján Alex Ferguson, a Manchester United edzője. Az angolok így is simán, 4-1-re nyertek, az edző szerint pedig a hétvégi, Chelsea elleni bajnoki rangadóra már feltöltődnek a kulcsemberei. Ralf Rangnick szerint a legtöbb Bundesliga-csapat örömmel elfogadná a Manchester B-csapatát.

Az erősen tartalékosan felálló ManUnited trénere csapata felforgatásáról beszélt: "Néha rá kell bízni magad a játékosaidra. Nem volt könnyű döntés, pár napig rágódtam rajta, de az Arsenal elleni vereség kikényszerítette. Vasárnap érzelmileg üresek voltunk, ami előfordul a nemzetközi meccsek után. Ha szorosabb eredménnyel várjuk a visszavágót, sosem változtattam volna kilenc helyen, de a 2-0 ezt lehetővé tette. Most friss lesz a csapatunk vasárnapra."

Hétvégén a Vörös Ördögök a Chelsea-vel játszanak rangadót, egy vereség esetén a londoniak pontszámban beérnék a listavezetőt.

Ferguson a Barcelona elleni döntőről is beszélt. Két éve ugyanebben a leosztásban a katalánok nyertek: "Legutóbb mi voltunk a favoritok. Talán tapasztaltabbak vagyunk azóta, ők viszont a csúcson vannak. Bár a Barca nagy formát fut, nem hiszem, hogy önbizalom nélkül kellene odamennünk. Az a feladatunk, hogy fogást találjunk rajtuk.

A Schalke részéről Ralf Rangnick gratulált a Unitednek, elismerte, hogy az ellenfél mindkét mérkőzésen jobban futballozott: "Javultunk valamennyit az előző meccshez képest, de amikor hátrányba kerültünk, nagyon nehéz dolgunk lett. Ha megnézzük a United úgynevezett B-csapatát, láthatjuk, milyen minőségi játékosaik vannak, Berbatov, Anderson és a két középső védő is kiválóan teljesített. A legtöbb Bundesliga-csapat örömmel elfogadná ezt a minőséget."

"Két bajnokink van hátra a szezonból és a kupadöntő, remélhetőleg visszanyerjük a korábbi formánkat ezekre. Két Manchester United- és egy Bayern München-meccs elég kemény volt zsinórban, de a kupadöntőre remélhetőleg összeszedjük magunkat" - zárta sorait Rangnick.

Mindent egy helyen az Eb-ről