Vágólapra másolva!
A korábbi Arsenal-játékos, Emmanuel Adebayor szerint a londoni csapat akkor tud újra kupákat nyerni, ha Arsene Wenger beleneveli a fiatal játékosokba a győztes mentalitást, ahogyan azt José Mourinho teszi.

"Mourinho a legjobb edző, Wenger csak utána következik. Mourinho néha úgy készít fel mjnket, mintha háborúba mennénk, elképesztően tudja motiválni a játékosokat. Tudja, hogyan kell elérni a játékosoknál, hogy mindent beladjanak a győzelemért, és úgy érzed, képes vagy az életedet is feláldozni, hogy tiéd legyen a kupa, ez a különbség" - mondta a mindkét edzővel dolgozó Adebayor a BBC Sport tévécsatorna egyik műsorában.

A togói csatár azt mondta, nagyon tiszteli Wengert, de Mourinhóról nem tudja elképzelni, hogy belenyugodott volna abba, ha csapata kikap a Birmingham City elleni Ligakupa-döntőben. "Az Arsenal egy fantasztikus klub, tele van fiatal játékosokkal, akikbe bele kell nevelni a győztes mentalitást, és a menedzsernek azt kell mondania nekik, 'jók vagytok, de még jobban kell dolgoznozok, még többet kell futnotok és még inkább meg kell küzdenetek minden labdáért'. Ezzel a mentalitással biztosan sikerülne újra trófeákat nyernie az Arsenalnak" - hangzott Adebayor véleménye az egymás után hatodik idényét is kupa nélkül záró Ágyúsokkal kapcsolatban.

A togói csatár, akit a Manchester City a téli átigazolási szezonban a Real Madridnak adott kölcsön, a The Sun című bulvárlap szerint szívesen igazolna a Tottenhamhez, annak ellenére, hogy a londoni szurkolók a Real elleni BL-meccsen rassziszta bekiabálásokkal sértegették. Egyelőre nem tudni, mi lesz Adebayor sorsa, a Realtól valószínűleg visszatér a Cityhez, de hogy a manchesteriek marasztalják-e, vagy ismét lepasszolják, az a következő hetekben dől majd el.