Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A bajnoki cím sorsa szinte mindegyik topligában már korábban eldőlt, így a héten inkább a kiesés elleni küzdelem volt a figyelem középpontjában. Álomcsapatunkban öt olyan futballista is akad, aki a bennmaradásért harcol csapatával, egy hatodik azonban már biztosan elveszítette a küzdelmet.

Kapus:

Ralf Fährmann (német, Eintracht Frankfurt): ritkán fordul elő, hogy egy kapus egy mérkőzésen két tizenegyest is hárít, mégis szomorúan megy le a pályáról. Fährmann a Borussia Dortmund elleni bajnokin két büntetőt is megfogott, többször ziccerben mentett, de csapata így is kikapott, és kiesett az élvonalból.

Hátvédek:

Hanno Balitsch (német, Bayer Leverkusen): a Leverkusennek a Bundesliga utolsó fordulójában egyetlen pontra volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze az ezüstérmet, de a klub múltja miatt a drukkerek is tartottak a kudarctól. Végül azonban nem kellett csalódniuk, köszönhetően a jobbhátvéd Balitsch találatának.

Raphael Varane (francia, Lens): a Bölöni László által irányított gárda elkeseredett küzdelmet folytatott a kiesés ellen a Ligue 1-ben, a múlt héten szerzett négy pont azonban kevésnek bizonyult. A Monaco elleni idegenbeli találkozón a fiatal Varane egyenlített a hajrában, de a több sztárklub által is kiszemelt védő a Bordeaux ellen is jól futballozott.

Ledley King (angol, Tottenham): a Spurs a hét elején még kikapott a Manchester Citytől, hogy aztán nagy meglepetésre idegenben legyőzze a Liverpoolt. King az utóbbi meccsen tért vissza a csapatba féléves kihagyás után, de teljesítményén egyáltalán nem látszott meg, hogy ilyen sokáig nem játszhatott.

George Elokobi (kameruni, Wolverhampton): a Wanderers nagy lépést tett a bennmaradás felé a Premier League-ben azzal, hogy a hét végén idegenben legyőzte a Sunderlandet. A meccsen a Wolves kameruni balhátvédje, Elokobi a tőle megszokott megbízható teljesítményt nyújtotta, amit egy góllal is megfejelt.

Középpályások:

Charles N'Zogbia (francia, Wigan Athletic): a wiganiek az utolsó szalmaszálba kapaszkodtak meg a kiesés elleni küzdelemben a hét végén, amikor kétgólos hátrányból fordítva legyőzték a West Ham Unitedet. A felzárkózást a francia jobbszélső találata indította, majd ő szerezte meg a győztes gólt is.

Hernanes (brazil, Lazio): a római klub a nemzetközi kupaszereplést már biztosan kiharcolta, de még a BL-re is odaérhet, köszönhetően a Genoa elleni hét végi diadalnak. A mérkőzésen a csapat brazil karmestere, Hernanes egészen kiválóan futballozott, és két góljával a találkozó legjobbjának bizonyult.

Yaya Touré (elefántcsontparti, Manchester City): mind a két manchesteri egyesület ünnepelhetett a hét végén, a City hosszú évek után tudott ismét trófeát szerezni. Az FA-kupa döntőjében a mindent eldöntő találatot Touré lőtte, aki szokás szerint hatalmas mezőnymunkát végzett a találkozón.

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): lassan elfogynak a jelzők a madridi sztár teljesítményére. A szélső a múlt héten két bajnokin öt találatot ért el, mesterhármast vágott a Getafénak, majd duplázott a Villarreal ellen, és így immár 38 gólnál jár a ligában, amivel beállította Hugo Sánchez rekordját.

Csatárok:

Mario Mandzukic (horvát, Wolfsburg): Felix Magath végül megmenekült attól, hogy a következő idényben a másodosztályban kelljen dolgoznia, mivel csapata a Bundesliga utolsó fordulójában idegenben 3-1-re legyőzte a Hoffenheimet. A tréner ezért nagy köszönetet mondhat Mandzukicnak, aki két szépségdíjas találatot ért el.

Darren Bent (angol, Aston Villa): A birminghami szurkolók egy része megnyugodhat, hiszen a város egyik klubja biztosan bennmarad a Premier League-ben. Az Aston Villa mindezt az Arsenal elleni idegenbeli győzelemmel érte el, és az Emirates Stadiumban az együttes mindkét találatát Bent szerezte.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről