Vágólapra másolva!
A szezon utolsó olyan hetén vagyunk túl, amikor majd mindegyik topligában fordulót rendeztek, és gyakorlatilag már csak a BL-győztes kiléte kérdéses. Aktuális álomcsapatunkban egy Európa Liga-nyertes mellett két mesterhármast szerzett csatár szerepel, Cristiano Ronaldo pedig sorozatban harmadszor került be.

Kapus
César (spanyol, Valencia): A Valencia számára a Deportivo elleni bajnokinak már nem volt jelentősége, de így is behúzta a meccset, ami az ellenfél kiesését jelentette. A szezon nagy részében kispados César ezúttal játéklehetőséget kapott, és több bravúros védést is bemutatott.

Hátvédek
Nagatomo Juto (japán, Internazionale): A milánóiak ázsiai futballistája ezúttal a védelem jobb oldalán szerepelt a Catania elleni hazai bajnokin, de ezen a poszton sem jött zavarba. A pálya teljes jobb oldalát bejátszotta, és a második félidőben szépségdíjas gólt szerzett.

Benedikt Höwedes (német, Schalke 04): A gelsenkirchenieknek sikerült szépen zárniuk az idényt, hiszen a Német Kupa döntőjében 5-0-ra verték a Duisburgot. Höwedes védő létére egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a diadalhoz, és bár a meccsen jobbhátvéd volt, mi most a védelem tengelyében vettük figyelembe.

Mauro Cetto (argentin, Toulouse): A toulouse-i egyesület szeretett volna szépen búcsúzni a drukkereitől a szezon végén, és az idény utolsó hazai bajnokiján 2-0-ra le is győzte a Bordeaux-t. A gárda csapatkapitánya, az argentin Cetto szokásához híven rendkívül keményen futballozott, és egy gólt is fejelt.

Leighton Baines (angol, Everton): A liverpooli együttes a gyenge szezonrajt után az idény végére egészen a hetedik helyig jött fel a tabellán, és az utolsó fordulóban a Chelsea 1-0-s legyőzésével tette fel a koronát teljesítményére. A meccs legjobbja az a Baines volt, aki sokak szerint az egész évadban a legjobban futballozott a csapatból.

Középpályások
Freddy Guarín (kolumbiai, Porto): Az Európa Liga döntőjének legjobbja ugyan hivatalosan a meccs egyetlen gólját szerző Radamel Falcao García volt, de a gólpasszt adó Guarín is egészen kiválóan futballozott. Ráadásul ő a hét végén a Portugál Kupa döntőjében is pályára lépett, ellentétben Falcaóval.

Gabi (spanyol, Real Zaragoza): A csapat kieső helyen várta a spanyol bajnokság utolsó fordulóját, de a játékosok tisztában voltak vele, hogy egy győzelemmel megmenekülhetnek. Sikerült is begyűjteniük a három pontot a Levante otthonában, köszönhetően Gabi két góljának.

Somen Tchoyi (kameruni, West Bromwich Albion): A WBA és a Newcastle United egyaránt nyugodtan léphetett pályára a Premier League utolsó fordulójában, hiszen a meccsnek egyik csapat számára sem volt tétje, és ennek eredménye egy látványos 3-3 lett, Tchoyi mesterhármasával.

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): A madridiak szupersztárja semmit sem bízott a véletlenre az Almería elleni bajnokin, két gólt is szerzett annak érdekében, hogy eloszlassa a vitákat arról, megdöntötte-e Hugo Sánchez és Telmo Zarra rekordját. Így 40 góllal zárta az idei bajnokságot.

Csatárok
Sergio Agüero (argentin, Atlético Madrid): Hogy a fővárosi klub végül Európa Liga-indulást jelentő helyen végzett, az nagy részben Agüerónak köszönhető, aki a szezon második felében futószalagon ontotta a gólokat. Az utolsó fordulóban a Mallorca ellen például mesterhármast ért el, és csapata így 4-3-as győzelmet aratott.

Francesco Grandolfo (olasz, Bari): A Serie A-ból már korábban kiesett Bari az utolsó játéknapon főleg a fiataljait játszatta, a csapat pedig idegenben 4-0-ra verte a Bolognát. A gólok közül a 19 éves Grandolfo hármat vágott - ez volt a harmadik mérkőzése a legjobbak között.