Vágólapra másolva!
Váratlan fordulatot vett az európai bundabotrány egyik főszereplőjének, a csalásra szakosodott banda vezetőjének, Ante Sapinának az ügye. Ahhoz képest, hogy a 18 hónapja börtönben lévő, 47 mérkőzés manipulálásával vádolt horvát férfiről hét elején még azt írta a német sajtó, pénteken elítélhetik, a bochumi bíróság 50 ezer euró óvadék ellenében szabadon engedte.

Ugyan a legújabb hírek szerint május elején megszülethet az ítélet az európai bundabotrány főszereplője, Ante Sapina ügyében, a horvát férfit pénteken váratlanul szabadon engedte a bochumi bíróság.

Sapinát azzal vádolják, hogy 47 európai futballmérkőzést manipulált, köztük két magyar bajnokit, a Debrecen ötcsillagosnak minősített, azaz biztos tippnek tartott Young Boys elleni UEFA-kupa-meccsét, illetve Európa Liga- és Bajnokok Ligája-összecsapásokat.

A bochumi bíróság pénteken úgy döntött, 18 hónapnyi börtön után 50 ezer euró óvadék ellenében mégis szabadon bocsátja.

"Egy dolog világos, Mr. Sapina, megadjuk önnek a lehetőséget, de ha úgy gondolja, akár a föld alá is bújhat, a rendőrség úgyis megtalálja" - mondta neki Wolfgang Mittrup bíró, aki indoklásában azzal magyarázta elengedését, hogy a vizsgálatok és a tárgyalás során végig együttműködő és segítőkész volt.

Sapina számára a szabadság nem teljes, személyi igazolványát, és útlevelét nem kapta vissza, és hetente három alkalommal jelentkeznie kell a berlini rendőrségen.

A bochumi bíróság csütörtökön letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bundaügy három másik vádlottját, akiket Andreas Bachmann ügyész záróbeszédében a "sport ellenségeinek" nevezett.