Vágólapra másolva!
Betegség miatt kórházba szállították Gerard Houllier-t, a Premier League-ben szereplő Aston Villa 63 éves edzőjét, aki így kénytelen kihagyni csapata hétvégi, Stoke elleni bajnokiját.

Houllier-t szerda este szállították kórházba, a Sky Sports tévécsatorna internetes oldala szerint az állapota kielégítő, de további vizsgálatokat végeznek el rajta. Az már biztosnak tűnik, hogy Houllier a Stoke elleni hétvégi bajnokin nem ülhet le a Villa kispadjára, így a másodedző, Gary McAllister irányítja majd a csapatot.

A francia edző köszönetét fejezte ki a szurkolóknak a sok jókívánságért, arról viszont egyelőre nincs hír, hogy a klub keres-e másik edzőt, vagy Houllier kitölti a szertődéséből hátralévő egy évet.

Houllier a szívorvosával is egyeztetett, mikor elfogadta a Villa ajánlatát, 2001-ben ugyanis a Liverpool edzőjeként a Leeds United elleni rangadó szünetében mellkasi fájdalmakra panaszkodott. Természetesen azonnal kórházba vitték, ahol aztán kiderült, hogy életmentő szívműtétre van szüksége.

A beavatkozás, amelynek során az aortáját preparálták, közel 11 órán keresztül tartott (!), és nem lehetett tudni, hogy egyáltalán visszatérhet-e a kispadra. Távollétében a Liverpoolt asszisztense, a klub korábbi futballistája, Phil Thompson irányította, mégpedig egészen kiválóan, hiszen ott tartotta a csapatot a Premier League élmezőnyében - a szezon végére visszatért Houllier-vel pedig a gárda ezüstérmes lett.

Az Aston Villa jelenleg 10. a bajnokságban, hét ponttal megelőzve a kieső helyen álló Blackpoolt.