Vágólapra másolva!
Hiába örültek előzetesen Zalaegerszegen, hogy a nagy esélyes Videotont elkerülve a Kecskemét ellen kell játszani, Csank János együttese súlyos, 5-1-es vereséget szenvedett a Magyar Kupa elődöntőjének első, idegenbeli mérkőzésén.

Eredmény, labdarúgó Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Kecskeméti TE-Ereco - Zalaegerszegi TE FC 5-1 (4-0)
Kecskemét, Széktói Stadion
v.: Alvaro Garcia Miquel
Kecskemét: Ribansky - Balogh, Radanovic, Mohl (Farkas, a szünetben) - Bori, Ebala, Cukic, Alempijevic - Litsingi (Dosso, 74.), Tököli (Vujovic, 62.), Foxi
Zalaegerszeg: Vlaszák - Kocsárdi (Horváth A., a szünetben), Miljatovic, Bogunovic (Varga R., 23.), Panikvar - Szalai, Kovács, I. Delic (A. Delic, 73.), Kamber - Turkovs, Balázs
gól: Foxi (8.), Tököli (18.), Litsingi (29., 34.), Foyi (89.), illetve Kamber (79.)

Villámgyorsan vezetést szerzett a hazai csapat, a 8. percben Tököli kapott kiváló labdát a jobbszélen, remekül lőtte középre a labdát, a hosszú saroknál érkező Foxi pedig okosan a bal sarokba belsőzött (1-0).

Mire megnyugodott volna a ZTE, jött az újabb hazai találat: a 18. percben formailag is hasonló akció futott a pályán, mint az első gólnál, ezúttal Litsingi centerezett jobbról, Tököli lövését Vlaszák nagy bravúrral kiütötte, de a labdára nem tudott rávetődni. Tököli elindult a 16-os területéről kifelé, de pillanatok alatt ráébredt, senki sem üldözi, így visszafordulva a kapuba lőtt - óriási védelmi hiba volt (2-0).

Érezte Csank János is, hogy bele kell nyúlnia a mérkőzésbe, lekapta Bogunovicot, helyére Varga Róbert állt be, de a vendégvédelem ettől sem javult fel. A 29. percben Tököli ugratta ki Litsingit a borzalmasan helyezkedő védők közül, Vlaszák elindult ugyan, de esélye sem volt, a csatár ugyanis esernyőcsellel átemelte (3-0).

Három perc múlva megismétlődött a csata, Foxi passzát Litsingi lőtte kapura 14 méterről, a leülő Vlaszák ugyan beleütött a labdába, de az behullott a léc alá (4-0).

A 39. percben újra sakk-matt helyzet alakult ki az egerszegi kapu előtt, Tököli átadását Litsingi lőtte kapura, Vlaszák elvetődve, lábbal hatalmasat védett, a kipattanó Foxi elé került, aki 10 méterről az üres kapu fölé lőtt.

A második félidőben sem változott a játék képe, az 55. percben Litsingi megszerezhette volna harmadik gólját, de ahelyett, hogy a középen érkező társak közül választott volna valakit, éles szögből kapura lőtt, a labda pedig elszállt a léc fölött. Két perc múlva Alempijevic távoli löketét tolta ki a jobb felső sarok elől Vlaszák.

Miután Vujovic is elszórakozott egy gólhelyzetet, a 79. percben szépített a ZTE. Ahmed Delic 25 méterről az ötösre emelt egy szabadrúgást, Kamber berobbant és okos gólt fejelt (4-1). Az idegenbeli gól azonban valószínűleg mit sem ér majd, a 89. percben a sokadik ajtó-ablak helyzetet végül kihasználta a Kecskemét, Dosso két csel után balról az alapvonaltól emelt középre, Foxinak nem volt nehéz dolga a kapu közepébe belsőzni.

A 5-1-es eredménnyel gyakorlatilag eldőlt a döntőbe jutás kérdése, a Zalaegerszegnek a május 3-i visszavágón, hazai pályán kellene csodát tennie.

A másik elődöntőt, a Kaposvár-Videoton összecsapást szerdán, 18 órai kezdettel játsszák.