Vágólapra másolva!
Hiába nyerte meg a Chelsea a Manchester United elleni rangadót 2-1-re, továbbra is születnek hírek Carlo Ancelotti távozásáról. Az olasz szakembert ezúttal az olasz Roma labdarúgócsapatával hozták hírbe.

Ancelotti korábbi csapattársa, Ruggiero Rizzitelli a Goal.com-nak elárulta, hogy tudomása szerint az AS Roma már tárgyalt a Chelsea-vel tavaly bajnoki címet szerző, idén pedig a klubbal a Premier League-ben negyedik helyen álló edzővel.

"A Roma és Ancelotti között már elkezdődtek a tárgyalások. A klub leendő tulajdonosa őt szeretné szeptembertől edzőnek" - mondta Rizzitelli, aki 1988 és 1994 között volt a Roma játékosa.

"A megegyezés azon múlik, hogy a klub kvalifikálja-e magát a Bajnokok Ligájába, és mennyi pénzt kap játékosvásárlásra Ancelotti, aki ütőképes kerettel szeretne nekivágni az új szezonnak" - tette hozzá Rizzitelli, aki szerint Ancelotti még a londonihoz képest kevesebb fizetésbe is belemenne, ha átigazolásokra elegendő pénzt kapna.

A Serie A-ban hatodik helyén álló Roma átmeneti tulajdonosa, az UniCredit Bank a Sensi család megbízásából árulja a klubot, a lehetséges befektető egy olasz-amerikai üzletember, Thomas R. DiBenedetto lehet, aki a Boston Red Sox baseballcsapatának társtulajdonosa.

Az 51 éves Ancelotti sohasem csinált titkot abból, hogy szíve vágya egyszer korábbi klubját irányítani.

A Románál a másfél hete lemondott Claudio Ranierit Vincenzo Montella váltotta a kispadon.