Vágólapra másolva!
Az Internazionale döntetlent játszott a Vass Ádámot a 83. percig a soraiban tudó Brescia ellen a Serie A 29. fordulójában. A címvédő még rosszabbul is járhatott volna, de a 90. percben Júlio César kivédte Caracciolo tizenegyesét.

A Bayern elleni BL-nyolcaddöntő visszavágójára készülő Inter a Vass Ádámmal felálló Brescia vendége volt, és a hazaiak nem is kezdtek rosszul, az elsőszámú gólfelelősnek számító Caracciolo fejesénél a nézők már emelkedtek, de csalódottan ülhettek vissza, mert Júlio Césarnak el sem kellett vetődnie a védésnél.

Az Inter viszont nem pazarolta el első helyzetét, Sneijder szöglete után Ranocchia csúsztatta meg a labdát, Eto'o pedig a védőt megelőzve közelről helyezett a hálóba.


A címvédő a gólja után nem törte össze magát, Sneijder közepesen veszélyes szabadrúgását Arcari vetődve csípte el, a túloldalon pedig Caraccio villant kétszer, de előbb kisodródva a kapu fölé emelt, majd a második félidő elején tiszta helyzetből bólintott a bal felső mellé. Pár perccel a pontatlan fejes után egy Ranocchiának kiosztott köténnyel hozta helyzetbe magát Caracciolo, de a lövés pillanatában Lúcio becsúszott, így ismét kimaradt egy egyenlítési lehetőség.

Az 55. percben az Inter is mutatott valamit, Sneijder lövése azonban a jobb kapufán csattant. Leonardo csapata ráébredt, hogy egy második góllal mindent eldönthet, de Arcari Pandev és Sneijder ziccerénél is nagyot védett. Aztán ismét a macedón csatár került helyzetbe, de jobbal arcon találta a bresciai kapust.

A kihagyott helyzetekért megbűnhődött az Inter, a 85. percben Diamanti szöglete után a csereként beállt Cordoba saját kapuja felé fejelte a labdát, amit Caracciolo az ötösről a hálóba stukkolt.


Vass Ádám ekkor már nem volt a pályán, és a kispadról figyelhette azt is, ahogyan a 89. percben óriási esélyt kap csapata: Cordoba (nem volt valami jó csere...) piros lapot érően szabálytalankodott Ederrel szemben, de Caracciolo jobb sarokra tartó büntetőjét Júlio César kitolta.


A 95. percben a hazaiak gólszerzője is kiállt második sárgája után, de a Brescia még vezetett egy veszélyes kontrát, a villámgyors Eder Júlio César felett már átemelte a labdát, de Stankovic még időben odaért, így maradt az 1-1. Az Inter négy ponttal maradt a Milan mögött, amely vasárnap délután a sereghajtó Bari ellen játszik.

Serie A, 29. forduló:
Brescia - Internazionale 1-1 (0-1)
gól:
Caracciolo (85.), illettve Eto'o (18.)
piros lap: Caracciolo (95.), illetve Cordoba (89.)

A forduló további programja:
szombat:
Cesena - Juventus 20.45

vasárnap:
AC Milan - Bari 12.30
AS Roma - Lazio 15
Cagliari - Udinese 15
Catania - Sampdoria 15
Chievo - Fiorentina 15
Genoa - Palermo 15
Lecce - Bologna 15
Parma - Napoli 20.45

Az élcsoport:
1. AC Milan 28 50-20 61 pont
2. Internazionale 29 55-32 57
3. Napoli 28 41-25 53
4. Lazio 28 35-23 51
5. Udinese 28 50-30 50
6. AS Roma 28 43-39 46
...19. Brescia 23-36 26