Vágólapra másolva!
Maarten Stekelenburg, az Ajax Amsterdam labdarúgócsapatának holland válogatott kapusa eltörte a hüvelykujját, így nem védhet a Magyarország elleni két Európa-bajnoki selejtezőn.

A 28 éves kapus az Ajax szombati edzésén szenvedett sérülést, és az előzetes vizsgálatok szerint legalább hat-nyolc hétig nem lesz bevethető.

Stekelenburg 2008 óta a holland csapat első számú kapusa, és tavaly ezüstérmet szerzett a válogatottal a dél-afrikai világbajnokságon. Az ellenfél keretében rajta kívül csak egy kapus van, az Utrechtben védő 27 éves Michel Vorm, aki eddig mindössze ötször szerepelt a válogatottban.

Bert van Marwijk szövetségi kapitány egyelőre még nem jelölte meg, hogy kit hív be a harminckilencszeres válogatott Stekelenburg helyére.

A hollandok március 25-én a Puskás Ferenc-stadionban lépnek pályára, majd négy nappal később Amszterdamban fogadják Egervári Sándor együttesét.

A hollandok kerete:
kapusok:
Maarten Stekelenburg (Ajax Amsterdam), Michel Vorm (Utrecht)
védők:
Khalid Boulahrouz (VFB Stuttgart), Urby Emanuelson (AC Milan), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Erik Pieters (PSV Eindhoven), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax Amsterdam), Peter Wisgerhof (Twente Enschede)
középpályások:
Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Theo Janssen (Twente Enschede), Nigel de Jong (Manchester City), Hedwiges Maduro (Valencia), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (Utrecht), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur), Demy de Zeeuw (Ajax Amsterdam)
csatárok:
Eljero Elia (Hamburger SV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke O4), Luuk de Jong (Twente Enschede), Dirk Kuyt (FC Liverpool), Jeremain Lens (PSV Eindhoven), Ruud van Nistelrooy (Hamburger SV), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern München).