Vágólapra másolva!
Zdenek Scasny, a Debrecen trénere a Videoton csatáraitól tart, Mezey György, a listavezető székesfehérváriak vezetőedzője pedig úgy véli, hogy bár a Lokit kimerítették az elmúlt öt évben elért eredményei, a péntek esti rangadóra felszívja magát a címvédő.

A Debrecen pénteken visszaszállhat a bajnoki címért folyó harcba, és nyolc pontra csökkentheti hátrányát, ha legyőzi idegenben a Videotont, ha azonban a székesfehérváriak nyernek, akkor tizennégy pontra nő az előnyük a címvédő Lokival szemben. Zdenek Scasny, a DVSC cseh vezetőedzője főleg a Vidi támadóitól tart.

"A Videoton egy nagyon jó és egységes csapat. Gyorsak, agresszívak és Lencse, Alves, valamint Nikolic személyében gólerős csatárokkal rendelkeznek, rájuk különösen oda kell figyelni" - mondta a klub honlapján a szakember. "Mindkét együttes számára nagyon fontos lesz ez a találkozó, de hogy jó mérkőzésre van-e kilátás, nagyban függ a pálya állapotától is. Szombaton elvesztettünk két pontot a Honvéd ellen, ami nagyon fájó, pénteken jobban kell játszanunk."

Mezey György szerint sikerült mentálisan és fizikailag is felkészülni a rangadóra. "Változatos feladatokat kellett megoldanunk az elmúlt két hétben, más szakmai feladatot jelentett az MTK, a Fradi vagy éppen a Honvéd ellen játszani. Mentálisan nagyon fel kellett készüljünk a meccsre, ez sikerült is. Minden jel arra mutat, hogy játékosaim megértették a lényeget az elmúlt időszakban, hiszen döntő mérkőzések során vagyunk sikeresen túl" - mondta a Vidi.hu-nak a székesfehérváriak vezetőedzője.

Mezey György szerint fontos volt az elmúlt hetekben, hogy sokat rotálja a csapatot. "Azért is cserélgetettem annyit a Szombathely elleni kupavisszavágótól kezdve minden mérkőzésen, hogy mindenkinek meglegyen a kellő ritmusa, illetve pihenésre is jusson idő. A Debrecen minden bizonnyal felszívja magát, hiszen ez a mérkőzés az utolsó esélye arra, hogy közeledjen az élen állókhoz. Azért azt tudni kell, hogy az üldözőnek mindig van egy kétségbeesett érzése, hogy hoznia kell a soron következő meccset, nekünk viszont mindig van esélyünk, némi lélegzetvételi lehetőségünk, ha egyszer-egyszer nem úgy jön ki a lépés, ahogy kellene."

A szakember szerint a Debrecent kimerítették az elmúlt öt évben elért eredményei, ezért nehéz lesz újítaniuk. Mezey úgy véli, hogy a Videoton mellett szól az is, hogy sorban épülnek fel az eddig sérült játékosok, így friss emberekkel tud nekivágni a bajnokság hajrájának.

A Videoton-Debrecen rangadó pénteken, 19 órakor kezdődik.