Vágólapra másolva!
A Manchester City és az Arsenal is megismételt mérkőzésen jutott a nyolc közé az FA-kupában, a City 3-0-ra nyert az Aston Villa ellen, míg a londoniak 5-0-ra verték a harmadosztályú Leyton Orientet, Nicklas Bendtner triplázott.

A Villából több kulcsember, Downing, Ashley Young és Albrighton is a padon kezdett, a City pedig nem viccelt, már az ötödik percben előnybe került: Kolarov szöglete után Vieira csúsztatta tovább a labdát, ami Clark kezét érintve került Yaya Touré elé, aki fordulásból a hálóba bikázott.

Húsz perccel később Yaya Touré egy gólpasszt is bevéshetett a gólja mellé, hosszú indítására Balotelli rajtolt, aki gyönyörűen lőtte a labdát a jobb kapufa segítségével a kapuba.

Balotelli később hozta a szokásos formáját, és csúnyán lekönyökölte Herdöt, de megúszta sárga lappal, majd Mancini gyorsan lekapta a pályáról, mielőtt az olasz fenegyerek kiharcolt volna magának egy kiállítást. A Villa egyetlen igazi helyzeténél Heskey lövését kitolta Hart, majd a 70. percben minden eldőlt, egy röviden kifejelt labdát David Silva vett le, aztán laposan a bal alsóba tüzelt.

Az Arsenal a Citynél is simábban nyert, a Ligakupa-döntőt elbukó Ágyúsok 5-0-val küldték haza a harmadosztályú Leyton Orientet. A City a Readinggel, az Arsenal a MU-val találkozik a nyolc között.

Samah-gurítás, Bendtner-tripla, Clichy-bomba:


FA-kupa, ötödik forduló, megismételt mérkőzés:

Manchester City - Aston Villa 3-0 (2-0)
gól:
Yaya Touré (5.), Balotelli (25.), David Silva (70.)

Arsenal - Leyton Orient (III. osztályú) 5-0 (3-0)
gól:
Samah (7.), Bendtner (30., 43., 62., a harmadikat 11-esből), Clichy (75.)

a negyeddöntőben:
március 12., szombat:
Birmingham City - Bolton Wanderers 13.45
Stoke City - West Ham United 15 ó
Manchester United - Arsenal 18.15

március 13., vasárnap:
Manchester City - Reading 17.45