Vágólapra másolva!
Megbüntetheti Alex Fergusont az angol fociszövetség a Martin Atkinson játékvezetőt bíráló megjegyzéseiért. A Manchester United trénere a Chelsea ellen 2-1-re elvesztett bajnoki után mondott oda a bírónak.

Egy csapata ellen befújt büntetőt és a Chelsea első gólszerzője, David Luiz kiállítását kérte számon Ferguson a játékvezetőn a vesztes bajnoki után. Az edző ezen kívül azt mondta: a legrosszabbtól tartott, mikor meghallotta, hogy Atkinsont jelölték a találkozó bírójának.

Fergusont behívatta az FA fegyelmi bizottsága, várhatóan két mérkőzésen nem ülhet le a kispadra, ugyanis életbe lép egy tavalyi felfüggesztett büntetése - akkor Alan Wiley játékvezetőt kritizálta.

A ManUnited trénere jövő kedd délutánig fellebbezhet az ítélet ellen. Amennyiben eltiltják, Ferguson nem ülhet le a kispadra az Arsenal elleni FA-kupa negyeddöntőben, valamint a Bolton elleni Premier League-találkozón.

A Manchester United Arsenal előtti előnye négy pontra csökkent a Chelsea-meccs után, miközben egy meccsel többet játszott legfőbb üldözőjénél.