Vágólapra másolva!
A vendégtáborba szóló összes jegyet eladták már a Honvéd-Ferencváros magyar bajnoki előtt. A rendező klub szerint a fradisták ezért a hazai szektorokba váltanak belépőt, ám őket nem fogják beengedni a stadionba. A Ferencváros Szurkolók Szövetsége nyílt levelet írt, melyben egyebek mellett azt kérdezik: "Lehet ilyet tenni egy jogállamban?"

"A Ferencvárostól kapott információnk szerint a vendégszektorba szóló 1300 jegyet a klub értékesítette, így a mérkőzés előtt a ferencvárosiak már nem tudnak belépőt venni a Bozsik-stadionba" - írta pénteken a Honvéd honlapja.

A kispesti klub arról értesült, hogy a zöld-fehérek szurkolói az Interticket irodákon keresztül a hazai oldalra vásárolnak belépőket.

A piros-feketék honlapja felhívja a figyelmet, hogy az ilyen jegyet váltó fradistákat nem engedik be a stadionba: "Fontos információ a vendégszurkolók számára, hogy akik mégis a hazai oldalra váltanak jegyet, nem lesznek beengedve a stadionba, vagy ha mégis bejutnak, akkor a biztonsági szolgálat által el lesznek távolítva."

A Ferencváros Szurkolók Szövetsége nyílt levelet írt Csányi Sándor MLSZ elnöknek a Honvéd döntése ellen tiltakozva.

"Lehet ilyet tenni jogállamban? Megtilthatják, hogy bemenjen valaki szurkolni egy stadionba? Honnan tudják, hogy ki fradista és ki nem? A biztonsági szolgálatnak nem az a feladata, hogy biztosítsa a rendet a stadionban? Az is a rendteremtéshez tartozik, hogy valakit csak azért eltávolítanak a stadionból, mert - szerintük - nem Kispest-szurkoló? Nem az mindannyiunk közös célja, hogy újra megteljenek a lelátók?" - sorolják kérdéseiket a zöld-fehér szurkolók a távirati irodához eljuttatott levélben.