Vágólapra másolva!
Az első keretszűkítéskor még kikerült a csapatból, Robben és Huntelaar sérülése után viszont visszahívták a magyarok ellen készülő holland válogatottba Jeremain Lenst, a PSV Eindhoven 23 éves csatárát. Lens egy klubban játszik Dzsudzsák Balázzsal, aki szerinte a német, az angol és a spanyol bajnokságban is megállná a helyét. A játékos az [origo]-nak elmondta, a hollandok egyáltalán nem biztosak a csoportgyőzelemben, noha a vb-ezüst megszerzése óta még jobbak lettek. 

A holland ligaválogatottban alkalmasint biztos helye lenne, a nemzeti csapatnál azonban olyan klasszis riválisai vannak, mint Robben, Van Persie, Kuyt, Huntelaar, Van Nistelrooy és Elia. A hollandokat sújtó sérülések miatt mégis pályára léphet a budapesti Eb-selejtezőn Jeremain Lens, aki eddig háromszor szerepelt és egy gólt szerzett a válogatottban.

"Nem ismerem nagyon jól a magyar csapatot, jóllehet a NEC Nijmegenben egy csapatban játszottam Vadócz Krisztiánnal, most pedig Dzsudzsák Balázzsal. A magyar csapat nem számít a világ legjobbjának, de szerepel benne néhány jó játékos. A holland bajnokságban is vannak néhányan, szerintem ők is jó futballisták" - mondta udvariasan, amikor arról kérdeztük, milyen eredményt vár a pénteki meccstől.

Hogy a hollandok mennyire erősek, arról többek között a tavalyi világbajnokságon győződhettünk meg, ahol Sneijderék ezüstérmesek lettek, a világbajnok spanyolok is csak egy hosszabbításban lőtt góllal tudták legyűrni őket, Lens szerint pedig azóta csak javára változott a válogatott. "Hollandia nagyon erős volt a világbajnokságon, ám a csapatszellem mostanra még jobb lett, a játékoskeret pedig ugyanolyan ütőképes, mint akkor volt."

A játékos elismeri, a szintén az E csoportban küzdő svéd csapatról sokkal többet tud, mint a magyarról, a végső sorrendre azonban nem akart tippelni. "Mi 4-1-re legyőztük Svédországot, pedig nagyon jó válogatottról van szó. Minden országnak meg kell küzdenie az Eb-részvételért, és ez alól Hollandia sem jelent kivételt, egyáltalán nem vagyunk még biztosak a csoportgyőzelemben."

Habár a 23 éves támadó megbecsült tagja a PSV-nek, a Dzsudzsák Balázs mostanában még nála is nagyobb sztárnak számít Eindhovenben, ennek ellenére Lens szerint "Balázs közvetlen, csendes srác. Mindig ugyanolyan, mert mindig önmagát adja."

Dzsudzsák már tizenöt bajnoki gólnál tart a szezonban, míg a holland csatár kilencszer talált be, nem meglepő tehát, hogy csupa szépet mond magyar csapattársáról, bár egy gyenge pontot azért talált a játékában. "Kiemelkedő labdarúgó, nagyon fontos tagja a PSV-nek, és úgy gondolom, a magyar válogatottnak is. Óriásit tud lőni a bal lábával, nagyon jók a beadásai, és egészen gyors, ezen kívül jól is cselez. Nem fejel a legjobban, de ha a lábával ekkora gólokat tud lőni, akkor miért használná a fejét?"

Lens és a magyarok

A játékos ügyeivel az a Sports Entertainment Group (SEG) nevű holland ügynökség foglalkozik, amelynek a legismertebb játékosa az Arsenalban szereplő Robin van Persie. A cégnek több magyar labdarúgója is van, többek között Babos Gábor (NEC), Fehér Csaba (NAC) és Szokol Zsolt (Újpest). Idén januárban a SEG-hez került Georgi Attila FIFA-licences játékosügynök is, akinek a feladata a cég kelet- és közép-európai játékosainak a menedzselése.