Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs nem bánja, hogy a PSV a Benficával játszhat az Európa Ligában a négy közé kerülésért, mivel a portugál csapat a támadó futball híve, és ez fekszik az eindhoveni csapatnak. A 24 éves középpályás a Rangers elleni, csütörtöki találkozón bordasérülést szenvedett, reméli, hogy emiatt egy meccset sem kell kihagynia.

- Mit szól a sorsoláshoz? - kérdeztük Dzsudzsák Balázst.
- Nagyon jó csapat a Benfica, örülök neki, hogy őket kaptuk, mert egy nagy múlttal rendelkező, játszó csapatról van szó. Nem egy olyan együttes, amely beáll védekezni, szerintem ki-ki meccset fogunk velük játszani. Nagyon várom már ezt a mérkőzést, nagyon szép stadionja van a Benficának - a válogatottal is játszottunk már ott -, Portugália egyik legjobb csapatáról van szó.

- Nagy előny, hogy a visszavágó hazai pályán lesz?
- A Rangers ellen nem volt ilyen előnyünk, hiszen a visszavágó Skóciában volt, de most igen, és ez sokat számíthat, egy idegenben lőtt gól után nyugodtabban készülhetnénk a visszavágóra.

- Volt olyan csapat, amelynek jobban örültek volna a csapattársai, a klub vezetői?
- Erről még nem volt időnk beszélni, hiszen épp ebben a pillanatban (13.20-kor - a szerk.) értünk vissza Eindhovenbe, épphogy beestünk a sorsolás közvetítésére.

- Jól ment önnek a Rangers ellen, gólpasszt adott, kapufát lőtt, és lendületesen játszott. Hogyan értékelte a játékát Fred Rutten edző?
- Ritkán szokta személyekre lebontva elemezni a játékunkat, erre most sem került sor. Én viszont nagyon örülök, hogy sikerült hozzájárulnom a továbbjutáshoz, csak azt sajnálom, hogy a kapufáról nem befelé pattant a labda. És sajnos meg is sérültem, annyit tudtam meg, hogy van egy tizenkettedik, egy úgynevezett lengőborda, ami megnyomhatta az oldalamban lévő izmot, és emiatt a második félidő ötödik percétől kezdve már úgy futballoztam, hogy fájdalmat éreztem a bal oldalamon.

- Mennyire súlyos a sérülése?
- Most megyek orvoshoz, szóval még nem tudom, de nem szeretnék egyetlen meccset sem kihagyni.

Dzsudzsák-gólpassz a Rangers ellen:


- A Lille után a Rangers is nagy skalpnak számít, és a tét immáron a négy közé jutás. Eszébe jut, hogy tavaly Gera Zoltán egészen a döntőig menetelt a Fulhammel?
- Nem gondolkodom még ennyire előre, mert tudom, hogy nehéz sorozat vár rám, nemcsak a klubcsapatomban, hanem a válogatottban is fontos mérkőzéseket kell megvívnom. Közhely, de csak a következő meccsre gondolok, de evés közben azért megjöhet majd az étvágy. Kíváncsi leszek, hogyan alakulnak majd az Európa Liga további mérkőzései, hiszen Európa kiemelkedő csapatai küzdenek a kupagyőzelemért.

- A bajnokság vagy az Európa Liga a fontosabb a PSV számára?
- A bajnoki aranyérem megszerezése elsőbbséget élvez.