Vágólapra másolva!
Az egyik legnépszerűbb internetes focioldal szakírója hosszabb cikkben számol be Dzsudzsák Balázs eddigi karrierjéről és jövőbeni lehetőségeiről. Stefan Coerts szerint a magyar középpályás a holland bajnokság egyik legjobb játékosa lett, aki tökéletesen megoldaná a Juventus és a Liverpool bal oldali szélsőjátékát.

A Goal.com szakírója, Stefan Coerts szerint Eindhovenben kétkedve fogadták Dzsudzsák érkezését 2007 októberében, de a magyar középpályás már az első szezonban bebizonyította, hogy helye van a csapatban, majd rövidesen a PSV egyik legjobbja lett.

Az internetes oldal Dzsudzsák mutatóinak felsorolása után megemlíti, hogy a télen a Lille, az Atlético Madrid, a Juventus és a Liverpool is érdeklődött iránta, de ő inkább 2015-ig meghosszabbította a szerződését. Ugyanakkor ez még nem tántoríthatja el a komoly kérőket, a szakíró szerint a Juventus és a Liverpool számára is tökéletes megoldás lenne Dzsudzsák szerződtetése.

"A Juventusban Jorge Martinez, Claudio Marchisio és Simone Pepe sem tudta megoldani a bal oldali középpályás feladatát, így a csapat játéka egyoldalas lett, hiszen a jobbszélső Milos Krasic jól teljesít. Dzsudzsák tökéletes partnere lenne Krasicnak, hasonló a stílusuk, gyors vonalszélsők, akik remekül tudnak beadni" - fogalmaz Coerts, aki szerint a torinói csapat a hamburgi Eljero Eliát és a lyoni Michel Bastost is kiszemelte a balszélső posztjára, de a holland játékos jobblábas, a brazil pedig túl drága, így Dzsudzsák jobb választás lenne náluk.

A honlap szerint a Liverpool is hasonló problémával küzd, mint a Juventus, Joe Cole, Milan Jovanovic, Fabio Aurelio és Maxi Rodriguez sem tudott eddig kiemelkedőt nyújtani a bal oldalon, ezért Kenny Dalglish vezetőedző mindenképp szeretne erősíteni a nyáron ezen a poszton. Ashley Youngot is kiszemelte magának a Liverpool, de az Aston Villa 25 millió eurót kér érte, Dzsudzsákot viszont 15 millió euróért el lehet hozni Eindhovenből.

"Dzsudzsák Balázs megérett arra, hogy egy szintet feljebb lépjen, a Juventusban vagy a Liverpoolban is stabil kezdő lenne. Az pedig szinte biztos, hogy hat hónap múlva, Ibrahim Afellay és Luis Suarez után, újabb remek játékos távozik a holland bajnokságból" - írja a Goal.com.