Vágólapra másolva!
Jelentős sportdiplomáciai sikerről számol be a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja: 82 év után ismét Magyarország rendezi a FIFA éves kongresszusát.

Az MLSZ elnöksége tavaly novemberben pályázta meg a 2012. és 2013. évi FIFA kongresszus megrendezését, melyhez kormánygaranciára is szükség volt.

"A FIFA végrehajtó bizottsága csütörtökön hozta meg számunkra kedvező döntését, melynek értelmében 2012-ben a magyar főváros ad otthont a szervezet 62. kongresszusának" - közölte a hazai szövetség honlapja.

Magyarországon utoljára 81 éve, 1930-ban, néhány héttel az első focivébé előtt rendezett éves kongresszust a FIFA, azelőtt egyszer, 1909-ben adott otthont Budapest az eseménynek. A magyar főváros 2006 márciusában az UEFA kongresszusának adott otthont.

"Jövőre 208 ország mintegy 1200 küldöttje tanácskozik majd Budapesten, a nemzetközi szövetség mellett természetesen az összes tagország is a legmagasabb szinten képviselteti majd magát" - írta az MLSZ.hu. "Az egyhetes programsorozat a FIFA különböző bizottsági üléseivel indul, majd a végrehajtó bizottság ülésével folytatódik, és 2012. május 24-én és 25-én a kongresszussal zárul a Hungexpo Budapesti Vásárközpontjában. A kongresszust megelőző héten rendezik a Bajnokok Ligája döntőjét Münchenben, két héttel később pedig a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság nyitómérkőzését."