Vágólapra másolva!
Szusza Ferenc-emléknapot rendez március 26-án az Újpest labdarúgócsapata, amely a lengyel Górnik Zabrzét látja vendégül a legendás csatárról elnevezett stadionban. A mérkőzés bevételét az öt éve elhunyt Szusza Ferenc szobrának felállítására fordítják az újpestiek.

A Megyeri úti létesítmény 2003. október 25. óta viseli Szusza Ferenc nevét, aki az Újpest csapatában 462 mérkőzésen 393 gólt szerzett. Az emléknap legfontosabb eseményének tartott mérkőzésen nem véletlen, hogy a tizennégyszeres lengyel bajnok Górnik Zabrze lesz az Újpest ellenfele, Szusza ugyanis edzőként egy bajnoki és egy kupagyőzelmet ünnepelhetett a csapattal.

A meccsre nem csak az újpestiek, hanem a lengyelek is készülnek, akik a hírek szerint ezerháromszázan kísérik el csapatukat Budapestre. Mivel március 23., a lengyel-magyar barátság hivatalos napja közel van az emléknap időpontjához, így a szombati meccsnek Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere mellett Roman Kowalski, budapesti lengyelországi nagykövete a fővédnöke.

A főmeccs után 17.30-tól az Újpest NB II-ben szereplő második csapata a Kazincbarcikát fogadja, így a nézők két találkozót is végignézhetnek. A jegy 1200 forintba kerül, a Górnik elleni meccset a Sport 1 közvetíti.