Vágólapra másolva!
A BL Arsenal-Barcelona csúcsrangadója után a Marca nevű lap meglepő magyarázatot talált a katalánok vereségére. A meccs elemzésekor Guardiola az ellenfelet dicsérte, Arséne Wenger, az Arsenal edzője pedig kijelentette: őrültség lenne védekezni menni a Camp Nou-ba.

Érdekes szemszögből vizsgálta meg a Marca a Barcelona vereségét. A lap címlapján tömören foglalta össze a kudarc okát, a "Puyol-függőség" címmel utalva arra, hogy a rutinos hátvéd nélkül nem tudja megoldani feladatát a Barca védelme.

A lap statisztikával támasztja alá véleményét: a csapatkapitány az idényben mind a négy Barcelona-vereséget kihagyta, illetve a hat döntetlen közül hártom esetben nem szerepelt. A katalánok az idénybeli kilenc nem megnyert meccsük mellett 31-en győztek.

Josep Guardiola saját csapatának elemzése helyett inkább az ellenfél dicséretével volt elfoglalva. "Fantasztikus meccs volt mindkét csapat számára" - nyilatkozta a vendégek edzője. "Az Arsenal mindig is remek csapat volt, tisztában voltuk vele, hogy kiválóan kontrázik. Ezzel együtt uraltuk a meccset, de egy ilyen vereség benne van a futballban" - utalt a Barcelona hatvanegy százalékos labdabirtoklására Guardiola.

"Több lehetőségünk volt, mint a tavalyi Arsenal elleni idegenbeli BL-meccsünkön. Úgy érzem, jól teljesítettünk, és a mostani BL-sorozatban az eddigi idegenbeli meccseinkhez képest jobbak voltunk. A visszavágón ezt a teljesítményt kell győzelemre váltani a szurkolóink segítségével. Fontos hogy szereztünk gólt idegenben. A hazai meccsünkre reméljük, Puyol is felépül majd, annál is inkább, mert Piqué hiányozni fog."

Arséne Wenger szerint az előzetesen sokat ígérő találkozó igazolta a várakozásokat. "A meccs nem okozott csalódást, a két csapat egymáshoz hasonló, remek támadásokat vezetett" - nyilatkozta az Arsenal menedzsere. "Egy speciális találkozó volt, amire speciális csapattá kellett válnunk. Időnként szenvedtünk a pályán, de soha nem adtuk fel, és mentálisan végig erősek tudtunk maradni. Úgy érzem, amikor a Barcelona ellen játszol, mindig az összeomlás szélén vagy, mert szigorúan megbűnhődsz minden egyes mentális hibádért."

"A visszavágón ugyanez lesz a helyzet, mert ott is a saját játékunkat fogjuk játszani, és támadni fogunk. Barcelonában eleve nem lehet védekező felfogásban játszani, főleg nem nekünk. Sokat segít majd a mostani győzelemből nyert önbizalmunk is."