Élő:
Vágólapra másolva!
Ott lehet az olasz labdarúgó-válogatottban a németek elleni szerdai mérkőzésen a brazil születésű Thiago Motta, miután hétfőn megérkezett a nemzetközi sportági szövetség (FIFA) erre vonatkozó engedélye.

A hírt Cesare Prandelli szövetségi kapitány jelentette be a válogatott covercianói edzőközpontjában. "Nagyszerűnek tartom, hogy olyan játékosok, akik nem ebben az országban születtek, az olasz válogatottban akarnak játszani. Aki megérdemli, azt meg is hívom a válogatottba, nem érdekel a többnemzetiségű csapattal kapcsolatos polémia, mert egyrészt úgy vélem, hogy a labdarúgás összehozza az embereket, másrészt pedig szerintem az ilyen viták rosszízűek, és nem csak a mi sportágunkban, hanem általában" - mondta a tréner.

Tavaly a Parma szintén brazil származású csatára, Amauri is bemutatkozott az olasz válogatottban, ám ahhoz képest, hogy mekkora huzavona előzte meg a döntést, az Elefántcsontpart elleni barátságos meccs után nem válogattták be többször (igaz, ezt bajnoki formája nem is indokolja).

Thiago Motta sohasem játszott a brazil A válogatottban, és bár az utánpótláscsapatban pályára lépett, a FIFA nem gördített akadályt a váltás elé. "Micsoda öröm és megtiszteltetés lenne, ha magamra ölthetném az olaszok mezét" - fogalmazott az Internazionale középpályása néhány nappal azelőtt, hogy meghívást kapott volna a válogatottba. "A családom itt él, és azóta, amióta megérkeztem ebbe az országba, teljesen megváltozott az életem, a futballt és a magánszférát tekintve egyaránt."

A német-olasz meccset szerdán 20:45-kor kezdik Dortmundban.