Vágólapra másolva!
Hivatalosan is megerősítette a Hamburg labdarúgó-együttese, hogy nyártól a jelenleg az angol Chelsea alkalmazásában álló Frank Arnesen lesz a Bundesliga-csapat új sportigazgatója. A dán sportvezető hároméves szerződést kötött a német klubbal.

"Nagyon örülök, hogy rátaláltunk erre a fantasztikus megoldásra" - nyilatkozta a Hamburg elnöke, Ernst-Otto Rieckhoff, miután a klub hivatalosan is bejelentette, nyártól a jelenleg még a Chelsea alkalmazásában álló Frank Arnesen veszi át a sportigazgatói feladatokat.

Az 54 éves dán szakember 1988-ban fejezte be játékospályafutását (az Ajaxszal háromszor nyert bajnoki címet, a válogatottban 52 mérkőzésen 14 gólt szerzett), rövid ideig a PSV Eindhoven pályaedzőjeként dolgozott, majd a Tottenham, illetve a Chelsea sportigazgatója volt.

Hamburgban Dietmar Beiersdorfer tizennyolc hónapja mondott le posztjáról, és bár a klub nyáron kinevezte utódjának Bastian Reinhardtot, vele nem voltak megelégedve, így a következő szezonban más típusú feladatot kap.

Arnesennel együtt Hamburgba szerződik a Chelsea elsőszámú játékosmegfigyelője, Lee Congerton is, aki technikai igazgatóként dolgozik majd.