Vágólapra másolva!
A Milánóban Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt nyerő Bayern München játékosai óvatosak az egygólos győzelem dacára, míg a címvédő Inter háza táján a vezetőedző, Leonardo próbálja fenntartani az optimizmust, mivel szerinte csapata képes egy idegenbeli bravúrra. Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere csalódott volt a marseille-i döntetlen miatt, de látatlanban aláírná, ha csapata 10-9-re nyerné a március közepén esedékes visszavágót.

Nagy meccset nyert a Bayern a címvédő Inter otthonában, a végeredmény akár 6-6 is lehetett volna, mindkét oldalon rengeteg helyzet adódott, a slusszpoén pedig a 90. percben érkezett, amikor Gomez a hálóba terelte a Robben lövése után Júlio Césarról kipattanó labdát. A győztes hadvezér, Louis van Gaal megérdemelt győzelemről beszélt a meccs után, és kapusát, Thomas Kraftot dicsérte, aki több nagy védéssel tartotta versenyben csapatát.

A végig nagyon aktívan játszó, de szokásához híven kicsit sokat önzőző Arjen Robben úgy nyilatkozott, szívesebben elcserélte volna a mostani sikert a májusban elvesztett döntőre, amelyet az Inter 2-0-ra nyert. "Örülök a győzelemnek, de még ne írjuk le az Intert, a visszavágón sem dőlhetünk hátra. Éreztem, hogy lesz még keresnivalónk a meccs végén, vártam, hogy jöjjön az újabb lehetőség, és szerencsére a mi szempontunkból jól alakultak a dolgok."

A Milanhoz és a Romához hasonlóan az Inter is hazai pályán került hátrányba az első meccsen, de Leonardo nem tűnt túl pesszimistának a sajtótájékoztatón. "Ha 0-0 lett volna a vége, akkor is gólt kellett volna rúgnunk Münchenben, és most is ez a helyzet. Nem mondhatok semmi rosszat a fiúkra, az első húsz percet leszámítva jól játszottak, úgy érzem, a meccs elején kicsit defenzívek voltak. Bár többet volt a labda a németeknél, a tisztább helyzeteink nekünk voltak, éppen ezért mondom, hogy a visszavágón még nyitott a továbbjutás kérdése".

Amilyen pörgős és eseménydús volt a milánói meccs, olyan kevés látnivaló volt Marseille-ben, a hazaiak védekezésével nem tudott mit kezdeni a Manchester United, de az angolok kapuját védő Edwin van der Sarnak sem kellett összekoszolnia a mezét a sok vetődéssel. "Pocsék meccs volt ez a nézők számára, alig történt valami a pályán" - nyilatkozta önkritikusan Alex Ferguson, a MU edzője. "Ebben a szakaszban már nagyon fontos az idegenbeli gól, és mivel mi egyet sem szereztünk, csalódott vagyok az eredmény miatt. Persze hazai pályán így is elég jók az esélyeink, ha rajtam múlik, a 10-9-es győzelmet is előre aláírnám, csak jussunk be a negyeddöntőbe."

"A feladat ötven százalékát elvégeztük azzal, hogy nem kaptunk gólt otthon, büszke vagyok a játékosaimra, mert felnőttek a feladathoz. Az Old Traffordon egy új történet kezdődik, de félelem nélkül kell odamennünk, hiszen az esélyünk megvan, még akkor is, ha a 0-0 inkább a MU számára kedvező" - értékelt az OM-et irányító Didier Deschamps, aki játékosként nyert már BL-t a Marseille-jel, majd később a Juventusszal is.