Vágólapra másolva!
A Glazer család elutasította Hamad bin Khalifa Al Thani sejk Manchester Unitedért tett egymilliárdos fontos ajánlatát. A katari uralkodó azonban nem adja fel, és állítólag egy másfél milliárd fontos ajánlatra készül.

A Manchester United szurkolói már régóta követelik az amerikai Glazer család távozását, amely nem adja el a klubot, annak ellenére, hogy a katari uralkodói család egymilliárd fontot (kb. 318 milliárd forint) is ajánlott érte. "A tulajdonosok továbbra is hosszú távra terveznek, és nem áll szándékukban eladni a klubot" - áll a Manchester United által kiadott közleményben.

Glazerék szerint az elmúlt 12 hónapban 512,5 millió fontról (163 milliárd forint) 489,4 millió fontra (155,6 milliárd forint) csökkent a klub tartozása, hiszen a jegy- és médiabevételek stagnálnak, a reklámokból befolyt összeg azonban 30,3 százalékkal nőtt, köszönhetően többek között a DHL vállalattal nemrég kötött 50,4 millió fontos (16 milliárd forint) szerződésnek.

Kérdés, hogy meddig bírja tartani magát a Glazer család, egyrészt a szurkolókkal, másrészt a katari uralkodó, Hamad bin Khalifa Al Thani sejkkel szemben, amely újabb ajánlatot készül tenni a Manchester Unitedre. Az új ajánlat jelentősen nagyobb, mint az előző volt, a Sportsmail értesülése szerint 1,5 milliárd fontot (636 milliárd forint) is megérne a katariaknak a világ egyik legnépszerűbb klubja.