Vágólapra másolva!
Szalai Ádám, a Mainz magyar csatára megtisztelőnek tartja, hogy rajta van a csatárt kereső José Mourinho ötös listáján, ám egyelőre nem gondol arra, hogy klubot váltson, mert nagyon jól érzi magát a Bundesliga második helyezettjénél.

- Látta a Marca mai címlapját?- kérdeztük a 23 éves csatárt.
- Igen, olvastam, hogy a Real Madrid csatárt keres, és én is ott vagyok a jelöltek között, de nem fordítok erre nagy figyelmet, csak az itteni szezonkezdetre koncentrálok. Amúgy nem ön az első, aki emiatt hív, már rengeteg spanyol újságtól érdeklődtek, hogy mi igaz a hírből.

- És mit mondott a spanyol kollégáknak?
- Azt, hogy engem és a menedzseremet sem keresett meg még senki, ezért belegondolni sem érdemes, hogy "mi történne, ha". Ettől függetlenül fantasztikus érzés ismét erről hallani.

- Voltak madridi megfigyelők Mainzban?
- Erről nem hallottam.

- Igaz, hogy a Madrid - ezen a szinten csekély összegnek számító - 1,5 millió euróért elviheti önt Mainzból?
- A dolgok anyagi részével abszolút nem foglalkozom.

- Nem tartja kissé furcsának, hogy Mainzból már-már közelebb került a Real Madrid első csapatához, mint amikor a harmadosztályú Castillában szerepelt.
- Fogalmazhatunk így is, de azért a madridi éveim alatt előfordult, hogy a Bajnokok Ligájába benevezett a csapat, azaz, nem voltam távol a pályára lépéstől. De annak a korszaknak már vége, most boldog vagyok a Mainzban.

- Olyannyira elégedett, hogy nem is szeretne nagyobb csapatban szerepelni?
- Dehogynem, hiszen minden játékosnak az az álma, hogy nagyobb csapatban játsszon, de én most jól érzem magam itt, és annyit jót kaptam a Mainztól, hogy egyelőre semmi okom arra gondolni, hogy máshol folytassam.

- Arról hallott, hogy a San Marinónak lőtt tavalyi bombáját az [origo] olvasói 2010 legszebb góljának választották?
- Igen, nagyon örültem neki, ezúttal szeretném is megköszönni az olvasóknak a szavazatokat, és remélem, idén is rúgok majd ehhez hasonló gólokat.