Vágólapra másolva!
Halmosi Péterért bejelentkezett a Premier League-ben szereplő Blackpool, a játékos mégis a Haladást választja. A 31 éves középpályás a szombathelyiek hivatalos honlapjának azt mondta, habár legalább tizenötször annyit kereshetne Angliában, mint az NB I-ben, már elfogadta a magyar csapat ajánlatát, egyedül az aláírása hiányzik a szerződésről.

Halmosi Péter a Haladás honlapjának azt mondta, nagyon közel van ahhoz, hogy visszatérjen nevelőklubjához, a zöld-fehér mezt már magára is öltötte. A szerződtetése azonban még nem tény: "A klub és mi is elmondtuk, hogy mi lenne a feltétele annak, hogy Szombathelyen folytassam" - nyilatkozta a harmincszoros válogatott játékos, hozzátéve, hogy a két fél feltételei között eleinte jelentős különbség volt, ám a labdarúgó engedett az igényeiből.

"Vasárnapig vártuk, mit lép a Haladás. Aztán jött a telefon, hogy az eredeti ajánlatukat tudják tartani. Megálltak az egyeztetések. Kedd reggel azonban úgy döntöttem, engedek, és elfogadom, amit ajánlottak: igent mondtam. A szerződést azonban még nem írtam alá, hiszen van egy apróbb dolog, amit rendezniük kellene velem. Azt gondolom, azok után, hogy mindenben engedtem, változtatás nélkül elfogadtam a csapat ajánlatát, megérdemlek annyit, hogy ezt az ügyet rendezzük" - mondta Halmosi, aki most vár, mert ígéretet kapott arra, hogy a héten megoldódik ez a bizonyos apróság. "Ha ez megvan, abban a pillanatban aláírom a szerződésem" - tett ígéretet.

Pedig lehetősége lenne arra is, hogy visszatérjen a Premier League-be, ahová a Blackpool menedzsere, Ian Holloway hívta. A tréner jól ismeri Halmosit, hiszen a Plymouthnál ő volt a magyar légiós első edzője, nagyon jó viszonyt ápoltak, Holloway azt mondta róla, a legprofibb játékos volt, akivel valaha dolgozott.

A játékos menedzsere, Vladan Filipovic az [origo]-nak azt mondta: "Semmiképp nem az anyagi szempontok fognak dönteni a Blackpool és a Haladás között, hiszen Péter egyszer már eldöntötte, hogy hazajön. Péternek szívügye a Haladás, de egy Premier League-szereplés érthetően még most is óriási lehetőség a számára. Emellett természetesen az is fontos lehet, hogy bizonyítási alkalom adódna a Hullnál megélt mellőzöttség után."

A menedzser elárulta, hogy annak idején, mikor a Hull 2,5 millió fontért szerződtette, álmában sem gondolta volna, hogy játékosa két év alatt alig kap szerepet. "Azért ez most kedvezőbb helyzet, sokat segít, hogy a Blackpool menedzsere nagyon jól ismeri Pétert, és elismeri a játéktudását. Nem vehetünk mérget rá, hogy állandóan a kezdőben lesz, ha odaigazol, de hogy több lehetősége lenne, az egészen biztos."

Halmosi a Haladás honlapjának azt is elárulta, hogy a Premier League-ben minimum tizenötször annyi pénzt keresne, mint Szombathelyen. Ennek ellenére - Halmosi szavait figyelembe véve - nagyon úgy tűnik, a játékos Szombathelyen fogja folytatni, és nem Blackpoolban.

A futballista az [origo]-nak adott interjújában egy hete éppen azt ecsetelte, hogy mennyire nehéz dolguk van a magyaroknak Angliában, és ő végleg elődöntötte, hogy hazatér.

Halmosi Péter az angol másodosztályú Hull Cityvel január 4-én közös megegyezéssel szerződést bontott, így ingyen igazolhatóvá vált.