Vágólapra másolva!
Az Aston Villa a kiesés elleni küzdelemben a Sunderland csatárában, Darrent Bentben látta a megmentőt, klubrekordnak számító összegért meg is vette a támadót. Az üzlet kisebb láncreakciót váltott ki, amelynek során további két csatár, John Carew és Ricardo Fuller is klubot váltott a Premier League-ben.

A birminghamiek jelenleg csak a 17. helyen állnak, így francia mester, Gérard Houllier januárban mindenképpen szerette volna megerősíteni. Elsősorban egy gólerős csatárra vágyott, és kívánsága a napokban teljesült is azzal, hogy a Villa megvette a Sunderlandtől Darren Bentet. A csatár az előző idényben 24 gólt ért el a Premier League-ben, a mostani szezonban pedig nyolcnál járt, így nem csoda, hogy megkérték az árát: a birminghamiek végül 21,5 millió eurót fizettek érte.

Ezzel ugyanakkor nyilvánvalóvá vált, hogy Houllier nem számít a norvég támadóra, John Carewra, aki eddig sem volt a kedvence: mindössze tíz bajnokin szerepeltette, csupán hatszor kezdőként, Carew ezeken egyetlen gólt sem szerzett. A Stoke Citynél azonban úgy vélték, hogy hasznára lehet a csapatnak, és ezért az idény végéig kölcsönvették.

A Stoke-nak persze mindenképpen szüksége volt egy új csatárra, mivel a jamaicai Ricardo Fuller a jelek szerint máshová igazol. A klub megegyezett a Sunderlanddel a játékos vételáráról, ami hárommillió fontra rúg. A kör pedig ezzel bezárult, hiszen a Sunderlandnek azért kellett csatárt igazolnia, mert eladta Bentet az Aston Villának.

További átigazolási hírek:

A Borussia Dortmund hamarosan szerződést hosszabbíthat balhátvédjével, Marcel Schmelzerrel.

A Fiorentina középpályása, Cristiano Zanetti a Bresciába tart.

Spanyol lapértesülések szerint a Sevilla megegyezett a Boca Juniorsszal a chilei középpályás, Gary Medel leigazolásáról.

A Fulham szeretné kölcsönvenni a Chelsea fiatal francia támadóját, Gael Kakutát.

www.global-soccer.eu