Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó élvonalban botladozó FC Liverpool menesztette Roy Hodgson vezetőedzőt, és helyére Kenny Dalglisht nevezte ki.

A klub szombati tájékoztatása szerint a vezetőség megállapodott a júliusban a Fulhamtől érkezett Hodgsonnal arról, hogy a szakember távozik.

Az 59 éves Dalglish - aki 1977-től 1990-ig háromszázötvenötször lépett pályára a Liverpoolban - megbízatása egyelőre az idény végéig szól, első meccse vasárnap a Manchester United elleni FA-kupa-találkozó lesz.

A százkétszeres skót válogatott Dalglish az 1985-ös Helysel-tragédia után vette át először a Liverpool irányítását, 1990-ig játékos-edzőként dolgozott, majd 1990/1991-ben már csak a kispadra ült le. A hat idény során a csapat rendre első vagy második lett az élvonalban, három bajnoki címet és két FA-kupát begyűjtve. Dalglish 2009 óta a klub akadémiáján dolgozott.

A Liverpool, amely az utóbbi időben sorra döntötte meg a negatív rekordokat, jelenleg a 12. helyen áll a Premier League-ben, mindössze négypontnyi távolságra a kiesőzónától.